Kimman al sinds 1884 toonaangevend op het gebied van mobiliteit

No future without history

Kimman is al sinds 1884 een toonaangevend bedrijf op het gebied van mobiliteit en we zijn trots op onze rijke geschiedenis. Onze oorsprong ligt in het bouwen van exclusieve rijtuigen, maar in de loop der tijd zijn we uitgegroeid tot een van de meest moderne en luxe autodealers in Nederland. We vertegenwoordigen al meer dan 70 jaar de prestigieuze merken Jaguar, Land Rover en Range Rover.

In 1884 opende de gebroeders Kimman, bekend als ‘Gebr. H & F’, hun deuren aan de Wagenmakerslaan in Haarlem om exclusieve rijtuigen te bouwen. Tot 1919 bleven ze dit met succes doen en groeiden ze uit tot een populair merk. Tot op de dag van vandaag zijn er nog steeds Kimman-rijtuigen te vinden in het land (o.a.Paleis Het Loo), en zijn vereerd dat we zelfs aan Koningin Emma van Nederland hebben mogen leveren.

In de jaren zeventig opende het bedrijf naast Zijlweg 35 en filialen in Amsterdam, ook aan de Schipholweg 5 in Haarlem .In 1995 nam Joost Kimman, de zoon van Jos Kimman, het bedrijf over als vierde generatie. Hij verplaatste de 3 vestigingen vanuit centrum van Amsterdam (sinds 1925) naar een ontwikkelingsproject in Zuidoost en breidde het bedrijf verder uit zowel nationaal als internationaal.
In 2021 trad Jim Kimman, de zoon van Joost Kimman, toe tot de directie van het bedrijf. Met zijn komst brengt hij een nieuwe visie met zich mee in deze snel veranderende tijden. Jim heeft als missie om het bedrijf verder uit te bouwen met behoud van dezelfde familiewaarden die al generaties lang zijn doorgegeven. Hij streeft ernaar om Kimman verder te laten groeien en te ontwikkelen in de hedendaagse markt.

Amsterdam, Haarlem en Hillegom
Naast onze vestiging in Amsterdam kreeg Kimman de kans een nieuwe vestiging te openen in het voormalige Ford museum in Hillegom. De opening van deze vestiging in Hillegom vervult een wens van Kimman om terug te keren in de regio Kennemerland/Noord-Holland. Het autobedrijf zat meer dan een eeuw in de stad. De laatste decennia aan de Schipholweg, op de plek waar vorig jaar een nieuwe Albert Heijn openging. Om plaats te maken voor de supermarkt verhuisde Kimman Haarlem, in 2020, tijdelijk naar hun vestiging te Amsterdam, maar het plan om met een tweede vestiging in de Haarlemse contreien terug te keren, was er toen al.

Na een lange periode hard werken zijn we erg blij om dit nieuwe hoofdstuk met u te kunnen delen. Onze nieuwe ruimte biedt ons de mogelijkheid om onze exclusieve merken Jaguar, Land & Range Rover producten en diensten uit te breiden en onze waardevolle klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, in een comfortabele omgeving voor het kopen en onderhouden van hun auto, maar tevens een uitgebreide selectie van onze nieuwste modellen en exclusieve jong gebruikte aan.

Kimman Hillegom
Haarlemmerstraat 36, 2181 HC Hillegom
0252 278 444 I [email protected]
www.kimman.nl

Kimman Amsterdam
Kollenbergweg 74, 1101 AV Amsterdam-Zuidoost
020 696 4949 I [email protected]
www.kimman.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *