Provalu en bedrijfsleven werken nauw samen

“Er zijn veel vacatures te vervullen in het bedrijfsleven en daar kunnen wij bij helpen”, zeggen Karin Ruben en Esther Zillig van werk- en ontwikkelbedrijf Provalu in Voorhout. “Wij zijn het smeermiddel en zoeken naar een juiste match tussen enerzijds de werkgevers en anderzijds mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Een interview over wat Provalu kan betekenen voor het bedrijfsleven.

“Bedrijven in de kust-, duin- en bollen-streek kennen ons goed omdat we al jarenlang actief zijn in deze regio, eerst onder de namen MareGroep en Service-punt Werk en sinds september 2021 als Provalu”, vertellen Karin Ruben, manager operations, en haar collega Esther Zillig, die manager ontwikkeling en re-integratie is. Beiden traden vlak na de fusie in 2021 tussen MareGroep en Servicepunt Werk in dienst van Provalu, inmiddels ongeveer anderhalf jaar geleden. 

Werkbedrijf

Veel ondernemers kennen Provalu van het werkbedrijf, waar circa 650 mensen in dienst zijn. Zij bieden hun diensten aan aan gemeenten en bedrijven in zeven regiogemeenten: Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Wassenaar, Teylingen, Lisse en Hillegom. Voor uiteenlopende opdrachtgevers in deze plaatsen, en vaak ook daarbuiten, doen zij schoonmaakwerkzaamheden, groenvoorziening, postbezorging, productiewerk, administratieve werkzaamheden en technisch werk.   

Een tweede, ook bekende activiteit van Provalu is werk zoeken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een fysieke of geestelijke beperking, mensen in de bijstand, langdurig werklozen en statushouders. De adviseurs van Provalu begeleiden deze doelgroepen bij het zoeken naar een passende baan. Tegelijkertijd onderhouden accountmanagers de contacten met potentiële werkgevers en zoeken naar mogelijkheden om functies passend te maken. Werkzoekenden vinden werk bij reguliere werkgevers, al dan niet gedetacheerd, of bij het werkbedrijf. Bij detachering zijn de mensen in dienst van Provalu en worden ze begeleid door Provalu, maar het ultieme doel is om de doelgroepen permanent onder te brengen bij een extern bedrijf. Gemiddeld worden per jaar zo’n 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid. Aan hen worden opleidingen en trainingen aangeboden, vakinhoudelijk maar ook gericht op wat werkgevers van hun medewerkers verwachten. Ongeveer 200 daarvan vinden een baan.

Subsidie

Adviseurs en jobcoaches van de Voorhoutse organisatie geven ook advies aan bedrijven over onder andere het aanvragen van subsidies voor het in dienst nemen van deze medewerkers. Of bedrijven subsidie krijgen, is afhankelijk van de indicatie die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen. Het gebeurt ook dat de taken van mensen worden aangepast, zodat iemand toch aan het werk kan in een bedrijf. 

Alle mogelijkheden worden bekeken om een match te vinden tussen bedrijven en medewerkers. Het uitgangspunt hierbij is dat bij iedereen persoonlijk gekeken wordt wat hij of zij kan en wil, en welke branche het beste bij hem of haar past.

Ethisch hackers

Sinds de coronaperiode spant Provalu zich in het bijzonder ook in voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar zonder opleiding of baan. Hiervoor heeft Provalu budget gekregen van het Rijk. De verwachting is dat hier ook de komende jaren geld voor beschikbaar blijft. Deze activiteit wordt aangeboden onder de naam Jongerenpunt Kust-, Duin- en Bollenstreek (meer informatie op www.jongerenpuntkdb.nl). 

“We stimuleren zoveel mogelijk mensen om mee te doen vanwege de enorme krapte op de arbeidsmarkt”, leggen Karin Ruben en Esther Zillig uit. “Bovendien is het voor de jongeren zelf ook beter om aan het werk te gaan, dit voorkomt dat ze op latere leeftijd problemen krijgen. Ook voor deze jongere doelgroep zoeken we dus naar passend werk. Zo hebben we zelfs een aantal jongeren een opleiding voor ethisch hacker gegeven. Zo helpen we mensen om grip te krijgen op hun leven.” 

Duurzame 

partnerships

Provalu werkt met veel vaste partners. Dat zijn onder andere de gemeenten, maar ook een bedrijf als KLM, waarvoor het werkbedrijf van Provalu bestek en koptelefoons sorteert en klaarmaakt voor hergebruik voor reizigers in de business-class. “Maar we zoeken nog nieuwe partners die we werk uit handen kunnen nemen of waar we mensen kunnen onderbrengen”, zegt Karin Ruben. “Met bedrijven die een constante stroom werk hebben, bijvoorbeeld op het gebied van elektromontage, komen we graag in contact. Dit kan een startup zijn die mensen nodig heeft voor het opzetten van een productielijn, maar het kan ook een groot bedrijf zijn dat voor langere tijd handjes nodig heeft.”

Tot slot: Provalu werkt sinds kort ook nauw samen met organisaties die duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel hebben staan. Zo wordt voor Noppes Kringloopwinkel kleding ingezameld en geselecteerd.

Open huis in september

Om aan meerdere doelgroepen te laten zien wat Provalu allemaal doet, houdt de organisatie op zaterdag 23 september open huis aan de Nijverheidsweg in Voorhout. Onder andere het werkbedrijf laat zien welke diensten het aanbiedt. 

Niet alleen bedrijven en vertegenwoordigers van de zeven gemeenten uit de kust-, duin- en bollenstreek worden uitgenodigd voor het open huis, maar ook inwoners van Voorhout en scholen waarmee nauw wordt samengewerkt. Wat veel mensen niet weten, is dat mboRijnland bij Provalu lessen geeft waar leerlingen in een niet-schoolse omgeving toch certificaten en hun diploma kunnen halen.

Later dit jaar worden geïnteresseerden opgeroepen om naar het open huis te komen, onder andere met behulp van advertenties, een kaartenactie en berichtgeving op scoiale media. Ook worden er persoonlijke uitnodigingen gestuurd naar relaties. 

Provalu
Nijverheidsweg 22
2215 MH Voorhout
0252 26 21 00
[email protected]
www.provalu.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam