Zakelijk genieten aan de Nederlandse Côte d’Azur

Restaurantmanager Jos van Putten en chef-kok Mitchell Hendriks van Breakers Beach House staan het hele jaar door klaar om de zakelijke gast in de watten te leggen. “Als je iets hebt met hospitality, is dit dé plek waar je moet zijn.” Een interview met twee jonge en enthousiaste horecamensen over de informele stijl en klasse van hun restaurant met de allure van de Côte d’Azur.

“Dit is niet alleen een prachtige plek om te borrelen, te lunchen of te dineren, maar ook om er te werken”, zegt chef Mitchell Hendriks aan het eind van het gesprek, terwijl hij wijst naar het strand en de Noordzee die op de dag van het interview liggen te blinken in de zon. “Je staat er niet dagelijks bij stil, maar wanneer ik op een mooie dag als vandaag voor het raam sta en naar buiten kijk, realiseer ik me weer dat dit een heel bijzondere plek is.” 

Genoeg uitdagingen

Drie jaar geleden keerde hij terug bij Breakers Beach House, na er eerder al een prettige stageperiode te hebben doorlopen. Hij kende restaurantmanager Jos van Putten en door hem werd hij enkele jaren later gevraagd om sous-chef te worden. Inmiddels is hij, sinds de zomer van 2022, chef-kok in het luxe strandpaviljoen aan de voet van Grand Hotel Huis ter Duin, waar Breakers Beach House onderdeel van is. In de periode tussen zijn koksopleiding en Breakers werkte de nu 28-jarige chef-kok onder andere in Villa Beukenhof in Oegstgeest en Het Strand in Katwijk. “Hier bij Breakers liggen uitdagingen genoeg”, zegt de 28-jarige Mitchell Hendriks enthousiast. “Ik krijg de ruimte om mijn eigen kaart samen te stellen en mooie gerechten te maken. Door rond te kijken in andere gerenommeerde restaurants en te sparren met mijn collega’s, kom ik op nieuwe ideeën.” En daar is geen woord van gelogen want terwijl hij dit zegt, worden elders in het restaurant filmpjes en foto’s gemaakt waarin nieuwe menu’s en cocktails worden gepromoot.

Champions League

Ook Jos van Putten (29) is aangeschoven. Hij begon in november 2014 bij Breakers Beach House en werd er in november 2020 restaurantmanager. “Je krijgt hier de kans om intern door te groeien. Negen jaar geleden ben ik hier begonnen als barkeeper. In die tijd had ik als student sportmanagement al meerdere bijbanen in de horeca gehad, maar bij Breakers werd ik echt verliefd op het vak. Mijn hart begon sneller te kloppen toen ik zag wat hier allemaal mogelijk is: van walking dinners en achtgangendiners tot grote zakelijke bijeenkomsten en bedrijfsfeesten voor duizend mensen inclusief overnachting in Huis ter Duin. Als je iets hebt met hospitality, is dit dé plek waar je moet zijn. Hier speel je Champions League. Toen mij gevraagd werd om hier supervisor te worden, kon ik daarom geen nee zeggen. Sinds tweeënhalf jaar ben ik nu restaurant-manager bij Breakers.”

Jos van Putten en Mitchell Hendriks omschrijven Breakers Beach House als stijlvol maar ook informeel. “We vertalen de klasse van het vijfsterrenhotel naar de vibes die je op het strand hebt: informeel en ongedwongen, maar met stijl en klasse. Dat stralen we ook uit, onder andere door de inrichting met lichte kleuren en veel ramen.” 

Haardvuur en terras

Ook voor zakelijke events is dit een mooie plek zo dicht bij de Noordzee, gaan Jos en Mitchell verder. “Bij internationale congressen en andere meerdaagse bijeenkomsten, kiest men er bijvoorbeeld voor om op de tweede dag in een wat informelere setting hier te dineren. Ook voor afsluitende borrels op vrijdagmiddag is Breakers heel geschikt. En voor zakelijke gasten uit onze eigen regio is Breakers heel geschikt voor bijvoorbeeld een lunch of een diner in een sfeervolle en rustige omgeving. We kunnen 250 gasten ontvangen, ’s winters binnen bij het haardvuur en bij mooi weer op ons prachtige terras.” 

Waar Jos en Mitchell trots op zijn is dat Breakers Beach House sinds 2016 in de Michelin Gids staat vermeld met twee zogeheten rode bestekjes vanwege de bijzondere ambiance en de kookkunsten die er worden vertoond. “Ons streven is om dit de komende jaren verder te verfijnen. Maar we vergeten ook de gast niet die binnenkomt voor een club sandwich. We zijn en blijven natuurlijk een restaurant aan het strand. We willen voorop lopen op alle gebied. Dat is de uitdaging waar we voor staan. Iedereen die bij ons werkt, staat op scherp om te voldoen aan de wensen van de gast. Nee zeggen komt bij ons niet voor. Alles kan hier geregeld worden en we verleggen graag onze grenzen. Als dat aan het eind van een lange dag weer gelukt is, sluiten we dat heel voldaan af met een goed glas wijn.”

Respect voor de omgeving

Duurzaamheid is belangrijk voor Breakers Beach House en dat komt op verschillende manieren tot uiting. Zo laten de chef-koks van Huis ter Duin zich inspireren door Proeftuin Noordwijk, een principe waarbij het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten de basis is. Een ander voorbeeld van een lokaal product is LIEN Limoncello, dat door Noordwijkse ondernemers wordt gemaakt. En verder wordt er water geserveerd van de stichting Made Blue, die zich inzet voor schoon water in ontwikkelingslanden. 

Ook op ander gebied laat Breakers Beach House zien dat het om het milieu geeft. Zo is het restaurant en het strand voor het terras geheel plasticvrij en kunnen gasten met behulp van zogeheten juttassen zelf afval inzamelen. Wie een volle tas inlevert, ontvangt een reep chocola. Vooral bij kinderen is de juttas populair. “We hebben respect voor onze omgeving”, zegt restaurantmanager Jos van Putten, “en voelen ons verantwoordelijk voor een schoon strand.” 

Breakers Beach House
Koningin Astrid Boulevard 5
2202 BK Noordwijk
071 365 13 02
[email protected]
www.breakersbeachhouse.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *