Donar Groen – Voor professionals in de groensector

‘Wist je dat iedere regio in Nederland zijn eigen vorm van schoffels gebruikt? Dat zijn ze al jaren zo gewend, dus dat kunnen ze bij ons gewoonweg krijgen.’ Donar Groen van Ralph van der Hulst is nationaal actief als leverancier van tuin-, straat- en bosbouwgereedschap. ‘Handgereedschap, zonder motor, waarmee professionals in de groensector de kroon op hun werk zetten.’ Wat is er ‘groen’ aan het werk van Donar Groen?

‘Dat ons gereedschap uitsluitend wordt gebruikt in de groensector maakt ons bedrijf niet ‘groen’. Onze eigen aandacht voor CO2-reductie, sociaal ondernemen én voor de herkomst van de materialen die wij verkopen doen dat wél.’ Voor Van der Hulst staat als een paal boven water dat duurzaam werken essentieel is voor de ontwikkeling van zijn bedrijf. ‘Onze opdrachtgevers stellen een zekere mate van duurzaam werken als voorwaarde bij hun inkopen, die gaan echt geen spullen kopen bij een bedrijf dat zelf zijn zaakjes niet op orde heeft.’ Donar Groen heeft dat dus wel, wat onder meer blijkt uit certi-ficeringen voor de CO2 prestatieladder en de prestatieladder Sociaal Ondernemen. ‘Met die certificeringen hebben wij de erkenning gekregen van onze juiste manier van werken.’

Ook met producten bijdragen aan verduurzaming

Tóch zit er ook erg veel groen in het werk van Donar Groen zelf. Een voorbeeld: ‘Iedere groenvakman gebruikt de schoffel die hem lekker ligt. Wij zorgen ervoor dat wij al die varianten kunnen leveren. Maar wij vinden het wel zo prettig dat de Nederlandse smederij die die schoffels maakt inmiddels geheel gasloos werkt.’ Door schoffels, en ander handgereedschap, in ieder geval van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren draagt Donar Groen ook bij aan zo min mogelijk vervanging. ‘Als het lang meegaat heb je er minder van nodig.’

‘Hoe groener, hoe beter’

Je hoeft Ralph niet te overtuigen dat meer groen beter is dan minder. ‘Wij verkopen vooral aan overheden, hoveniersbedrijven en sociale werkplaatsen. Wanneer in de openbare ruimte meer groen komt dan zullen zij daar meer werk aan hebben. Wij hebben wel ideeën over hóe ze dat meerdere werk gaan doen en welk gereedschap daarvoor nodig is: de hele wegberm maaien is eenvoudiger dan alleen de rand ervan.’ Dus heb je daar het passende gereedschap voor nodig, en dat kan Donar Groen weer aanbieden.

Alles proberen en het goede behouden

Donar Groen is alert op innovaties in het werk van groenprofessionals. ‘Wij kijken heel goed naar de markt en naar de ideeën van de producenten. Neem bijvoorbeeld het materiaal van boombanden om net geplante bomen aan een paal te zekeren. ‘Wij verkopen de nylon variant, maar wij hebben ook jute banden, banden van gerecycled materiaal en banden die biologisch afbreekbaar zijn. Met dat soort productinnovaties willen wij voorop lopen om er ervaring mee op te doen.’ Door het juiste gereedschap en materiaal aan te bieden wil Donar Groen een bijdrage leveren aan het zo laag mogelijk houden van de investering in meer groen.

Bestekken en alternatieven

Een deel van de verkopen gebeurt aan de hand van aanbestedingen en bestekken. ‘Maar als wij de kans krijgen willen wij graag met de klant in gesprek over het gebruik van het gereedschap. Veiligheid en ergonomie zijn daarbij belangrijke criteria voor de keuze voor het juiste materiaal.’ Want met het ene stuk gereedschap is het prettiger en dus sneller werken dan met het andere. ‘Je hebt goed gereedschap nodig om de vergroening niet buiten de perken te laten lopen.’

Donar Groen
Frankweg 1-3, NIEUW VENNEP
0252 375 839  
[email protected]
www.donargroen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *