Volvo EX90

Als autoliefhebber raak ik steeds meer onder de indruk van de nieuwe generatie elektrische modellen, zoals de Volvo EX90.

De EX90 oogt in grote lijnen als een XC90, maar in feite is alles nieuw. Hij is breder, lager en langer. Deze EX90 heeft twee elektromotoren en vierwielaandrijving en biedt 408 pk. Naast deze reguliere Twin Motor komt er nog de Twin Motor Performance met 517 pk met standaardluchtvering. Volvo belooft een actieradius van zo’n 600 kilometer. Hij kan ook bidirectioneel laden, zodat je er ook je huis mee van stroom kan voorzien. 

De EX90 heeft afscheid genomen van een grille en heeft een dicht front. De verlichting is voorzien van een unieke constructie met klapkoplampen. Aan zitruimte is geen gebrek. Zeven zitplaatsen zijn standaard en de middelste bank heeft drie individueel verstelbare stoelen. Achter de derde rij is er 310 liter aan bagageruimte en met het geheel plat kan dat 1915 liter worden. Onder de motorkap is er bescheiden ruimte voor de oplaadkabels. Het interieur werkt volgens het principe ‘opgeruimd staat netjes’, want er is nauwelijks een knopje te zien. De digitale omgeving kent wel warme en natuurlijk ogende materialen. Volvo dealer Stern in Leiderdorp en Hillegom, per 1 januari 2023 verder onder de naam Hedin Automotive, kan u er nog veel meer over vertellen.

JOHN VROOM, ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *