Wat maakt de Sterkste Schakel zo bijzonder?

De Sterkste Schakel is de meest prestigieuze ondernemersprijs van de regio Rijnland en Kennemerland, waarin klantgerichtheid centraal staat. Sinds 2004 wordt de onderscheiding jaarlijks uitgereikt aan de meest klantgerichte ondernemingen in de beide regio’s. 

Juryprijzen

Voordrachten voor de Sterkste Schakel komen voort uit de Publieksprijs, maar ook door tips van andere ondernemers. Zo mogen alle genomineerde ondernemers zelf ook weer één of meerdere voordrachten doen, die weer meetellen voor de verkiezing van het volgende jaar. De sectoren waarin de bedrijven worden ingedeeld zijn: Automotive, Internationaal Zakendoen, Detail-en Groothandel, Bouw, Installatie & Techniek, Dienstverlening en Transport & Logistiek.

De jury wordt elk jaar samengesteld door oud winnaars van de vorige verkiezingen. De Sterkste Schakel jury bestaat uit zo’n 50 tot 60 ondernemers. Zij ontvangen alle genomineerden op een mooie locatie in de streek en maken op deze manier persoonlijk kennis met de ondernemer achter de onderneming. Op basis van dit gesprek, een vragenformulier en veel research bepalen de juryteams uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3 per sector. 

De nummers 1 ontvangen de Sector Penning, de nummers 2 en 3 een Oorkonde. De overall winnaar mag met het fraaie bronzen beeld naar huis. 

Andere prijzen

Naast de sectorprijzen zijn er ook nog een aantal extra prijzen, waaronder de Grant Thornton Groeiversneller, de That’s Lease Penning voor Internationaal Zakendoen, de Sterkste Website en de Publieksprijs. 

De organisatie

De organisatie is alle jaren in handen van Harry de Reus, uitgever van het zakenblad Rijnstreek/Kennemerland BUSINESS met ondersteuning van leden van de Kring (oud winnaars). De juryvoorzitter is Robin Peereboom van Patisserie Chocolaterie Vermeer, die zelf in 2010 sectorwinnaar is geworden.

De Finale

Tijdens een spetterende finale avond, waar alle deelnemers voor worden uitgenodigd, worden de winnaars bekendgemaakt. De finale wordt als vanouds geprogrammeerd in het statige Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *