Nissan Ariya

We hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort staat de nieuwe Nissan Ariya in de showroom van de nieuwe Nissan dealer Zeeuw&Zeeuw in Noordwijk. 

Wat wel bekend daar voorkomt is de aanwezigheid van Verkoopadviseur Richard Augustinus met zijn ruim 30 jaar Nissan ervaring. Eigenlijk was Nissan met de Leaf één van de eerste betaalbare elektrische auto’s voor het grote publiek in 2010, maar daarna is het redelijk stil gebleven op elektrisch gebied bij dit merk, maar scoorde enorm goed met name met de Qashqai. Toch moet Nissan door want de concurrentie voor elektrische cross-overs heeft niet stil gezeten. Nissan’s antwoord is de Ariya. Wat schoonheid van design betreft heb ik daar zo mijn gedachte over, maar het interieur vind ik er smaakvol uitzien. Mooie vormgeving, opgeruimd en functioneel met gebruik van mooie materialen. De Ariya zal leverbaar zijn in 4 varianten, waarbij het vermogen varieert van 218 pk tot 394 pk, de acceleratie van 0 naar 100 van 7,7 seconden tot 5,1 en de actieradius van 403 tot 500 kilometer. Een fijne optie is het panoramadak dat ook geopend kan worden wat redelijk uniek is bij EV’s. Ook opmerkelijk is dat deze Ariya een voorwielaandrijver is ten opzichte van de concurrentie. Nissan stelt dat de voorwielaandrijving voor de gemiddelde automobilist een voorspelbaarder en veiliger karakter oplevert. Ik zal het voor u gaan ervaren in een rij-impressie zodra deze Ariya in Noordwijk in de showroom staat. 

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *