Netwerken vraagt om een proactieve houding

“Ja, door corona is mijn spaarpotje aardig geslonken.” Netwerken, mensen ontmoeten en met elkaar verbinden, Luuk Rensen heeft er zijn werk van gemaakt. Vanuit Sparkz Networking Kennemerland organiseert hij evenementen voor ondernemers en beleidsmakers. Door corona heeft Luuk noodgedwongen twee jaar stilgezeten. “Je wist niet hoelang het zou duren, dat maakte het lastig. Nu is mijn agenda gelukkig weer goed gevuld. Vanmiddag met een sloepentocht door de Haarlemse grachten en het Spaarne, voor ruim veertig leden van Sparkz.”

“Varen en even aanmeren voor een korte kennismaking bij Olliver’s Soul Kitchen, een nieuw restaurant aan het Spaarne. Leuk, ik kijk ernaar uit. Met Sparkz organiseer ik iedere maand gemiddeld twee evenementen. Iedere laatste dinsdag van de maand een netwerkdiner en regelmatig op de tweede dinsdag van de maand een netwerkborrel. Allebei op wisselende locaties. Daarnaast organiseer ik evenementen zoals de sloepentocht, voor leden van Sparkz én op maat voor opdrachtgevers.”

Een aangeboren talent
Netwerken is voor Luuk een tweede natuur. “Een aangeboren talent, mijn vader had dat ook. Contact maken, verbinding zoeken, het is voor mij vanzelfsprekend. Maar het is zeker te leren, daarom bied ik ook salessupport aan voor ondernemers en hun verkoopmedewerkers. Contact maken, verbinding zoeken en denken in mogelijkheden. Meanderen, noem ik dat. Zo is ook het idee voor de zeepkist ontstaan. Tijdens een netwerkdiner mogen leden van Sparkz op de zeepkist stappen en hun verhaal vertellen.”

‘Alles begint met een goed verhaal’
“Leuk én inspirerend. Alles begint met een goed verhaal. Daarom heb ik ook meteen ja gezegd toen ik werd uitgenodigd als jurylid van de Sterkste Schakel Kennemerland. Mijn toekomstplannen? Ondernemen, doorgaan met Sparkz Networking én met salessupport. Ik heb in mijn leven van alles gedaan. Onderzoek naar het opzetten van een Pools filiaal voor het Nederlands Omroep Bedrijf (eerst NOS, daarna NOB, nu NEP),directeur van een Fortis bankfiliaal in Heemstede, directeur van een inkoop-
organisatie voor de verzekeringsbranche en sinds 2008 zelfstandig ondernemer.”

“Dat past bij me. Als ik leiding kreeg dan moest ik echt respect hebben voor mijn leidinggevende. Anders werkte het niet. Nu kan ik mijn eigen koers bepalen. Met vallen en weer opstaan, ook dat is ondernemen. Klantgericht? Jazeker, maar niet tot in het oneindige. Alles begint met een waardevol aanbod en plezier in je werk. Vanuit die gedachte ben ik in 2014 gestart met Sparkz Networking. Leden betalen een jaarlijks bedrag en Sparkz organiseert. Het is financieel gezien geen briljant businessmodel, maar het geeft mij veel voldoening als ik de leden van Sparkz met een lach op hun gezicht zie. Omdat ze een leuke avond hebben en omdat het lidmaatschap hen zakelijk iets heeft gebracht. Dat moeten ze overigens zelf verdienen, netwerken vraagt om een proactieve houding.”

Sparkz Networking Kennemerland
Luuk Rensen
Postbus 2151, 2022 CD Haarlem
T 06 11085859
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *