Ford Fiesta

De nieuwe Ford Fiesta heeft een duidelijke facelift gekregen, waardoor hij weer helemaal up-to-date is. 

We kennen dit Ford model al sinds 1976, waarbij het principe was dat hij niet al te duur mocht zijn in de compacte klasse en toch goede rijeigenschappen moest hebben. Een principe dat na zo’n kleine 50 jaar naar mijn idee nog steeds geldt voor dit nieuwe model. Een vlottere verschijning dan zijn voorganger en dat komt met name door de restyling van de voorkant. Nieuwe koplampen, een forsere grille met meer hoeken en een stoere bumper, waardoor hij volwassener oogt. De Led-koplampen zijn standaard geworden en tegen meerprijs is ook Led-achterverlichting leverbaar. Het interieur is grotendeels hetzelfde gebleven ten opzichte van zijn voorganger, afgezien van wat eigentijdse beeldschermen tegen meerprijs. Motorisch gezien hebben zich geen wijzigingen voorgedaan, maar het goede nieuws is dat deze vernieuwde Fiesta wel weer als ST leverbaar zal zijn en 320 Nm koppel beschikbaar heeft wat 30 Nm meer is dan zijn voorganger. Als je het wat rustiger aan wilt doen is er ook de 125 pk sterke 1.0 Eco Boost Hybrid [mild] en uiteraard de 100 pk instapversie. Vergeleken met de oer-Fiesta is dit model een stuk groter gegroeid wat de ruimte voor de passagiers en hun bagage zeker ten goede is gekomen. Ik zou zeggen ga hem zelf eens ‘proeven’ bij Ford dealer Stern in Noordwijk.

JOHN VROOM, AUTOREDACTEUR 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *