Grant Thornton reikt jaarlijks de GT Groeiversneller uit bij de Sterkste Schakel

Wát is een GT Groeiversneller en welke gedachte zit daar achter? Ook dit seizoen van de Sterkste Schakel reikt vaste partner Grant Thornton Leiden/Alphen aan den Rijn de GT Groeiversneller weer uit. Ilse de Bruijn, Desiree Salentijn en Maarten Verweij doen mee met het jurywerk en zijn altijd op zoek naar ondernemers die ‘een kontje op’ kunnen gebruiken. ‘Iedereen weet dat groeien met horten en stoten gaat. Dat is voor ondernemingen net zo. Wij helpen ze graag een stapje verder te zetten.’

‘De GT Groeiversneller is twee dingen tegelijk. Ten eerste is het een erkenning van de inspanningen die ondernemers hebben gedaan om te komen waar ze nu zijn,’ vertelt Maarten Verweij, ‘Wij vinden het mooi om ze voor dat harde werk te belonen.’ 

Verweij is partner bij Grant Thornton Alphen en al enkele jaren bij de jury van de Sterkste Schakel betrokken. ‘Het tweede deel is de beloning zelf: wij geven de winnaar een diepgravend adviesgesprek cadeau over de hobbels die ze nu op hun weg meemaken. Dan helpen wij ze nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Daarbij kunnen wij weer putten uit onze ervaringen met vergelijkbare bedrijven of vergelijkbare situaties.’ 

Bij de Grande Finale van de Sterkste Schakel van Kennemerland reikte Ilse de Bruijn (manager general practice van GT Leiden) de Groeiversneller uit aan Sandra en Barbara Bouwens van Bouwens Kozijnen. ‘Bij de beoordeling van kandidaten kijken wij naar alle mogelijke hobbels. 

Sandra en Barbara hebben een prachtig bedrijf waarvan zij door het recente overlijden van hun vader plotseling aan het roer zijn komen staan. Zij hebben dus een aantal zaken tegelijk op hun bordje gelegen: de opvolging en de nieuwe bedrijfsstructuur goed regelen, de zaak goed draaiende houden én opnieuw nadenken over waar zij met het bedrijf naartoe willen. Dat pakken ze voortvarend op én daar kunnen ze wel wat hulp bij gebruiken.’ En dat is precies waar het bij de GT Groeiversneller om draait. 

Omzet, bedrijfsopvolging, investeringen, zeg het maar 

‘Als rechtgeaarde accountants kijken wij zeker naar de cijfers.’ Desiree Salentijn is manager accountancy bij GT. ‘Cijfers zijn alleen een manier om te meten wat er in een bedrijf is gebeurd. Wat er in de toekomst kan gebeuren is veel spannender. Dan hebben wij het over bedrijfsopvolging of over investeringen. Maar ook over risico’s of de manier waarop medewerkers ingezet worden. En ook – niet te vergeten – over het talent van de ondernemer: ligt die bij het vak of bij het

 ondernemerschap?’ In het adviesgesprek houden ze dat breed. ‘Aan de hand van een duidelijk model nemen wij ondernemers mee langs een serie belangrijke gesprekspunten, waarbij wij goed uitleggen hoe ze samenhangen. Zo hopen wij hen hun blik te helpen verbreden.’ 

Hoe is het nu met de vorige winnaars? 

Rijnstreek Business maakt voor de komende nummers een rondje langs enkele van de eerdere winnaars van de GT Groeiversneller. Verweij: ‘Wij zijn benieuwd naar hun ervaringen en natuurlijk naar hoe ze er nu voor staan.’ 

Winnaars GT Groeiversneller/Aanmoedigingsprijs 

2021 – Kennemerland – Bouwens Kozijnen 

2021 – Rijnland – Transportbedrijf J. Nicola & Zn 

2020 – Bezemer Fitness 

2019 – Ammerlaan de Bakkers 

2018 – Vivre Verloskundigenpraktijk 

2017 – Glas Groen 

2016 – Fitnesscenter Jetts 

2015 – Solid Rental 

2014 – Donar Groen 

2013 – Cover Works 

2012 – Restaurant Trots 

2011 – Marc Huisman Autobedrijf 

2010 – The Data Caretakers 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *