Top-10 Sterkste Websites van Kennemerland 2021

WINNAAR WORDT BEKENDGEMAAKT OP DE FINALEAVOND VAN DE STERKSTE SCHAKEL VERKIEZING OP 12 NOVEMBER

Zie de website als een werknemer van het bedrijf. Deze medewerker is een absolute salestijger, maar om dit te bereiken, moet het wel in conditie blijven en goed ingewerkt worden. Als jouw website niets oplevert, stop je er te weinig effort in. Alle websites van deze Sterkste Schakel-editie van Kennemerland zijn gecontroleerd op tientallen SEO-richtlijnen. SEO staat voor zoekmachine-optimalisatie. Een zoekmachine als Google heeft gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel en heeft daar ook zijn richtlijnen op aangepast. Als je een gebruiksvriendelijke website hebt, beloont Google je met hoge(re) rankings.

Waar hebben we naar gekeken?

Een gebruiksvriendelijke website is snel, overzichtelijk, toegankelijk, mobielvriendelijk, heeft een heldere HTML-structuur en meer. De websites zijn stuk voor stuk doorlopen op de verschillende onderdelen, uiteraard gebruik makend van professionele SEO-tools. De scores op al die onderdelen bepaalden uiteindelijk de uitslag. De websites met de hoogste scores zijn genomineerd voor de top-10.

Mokerslag

De factor ‘snelheid’ deelde nogal een mokerslag uit in de beoordeling. Veel websites hebben mooie beeldmateriaal en staan bol van de subtiele effecten. Google snapt dat ook, maar een goede webdeveloper moet echt rekening houden met snelle laadtijden. Foto’s moeten niet te groot zijn en het aantal scripts moet echt binnen de perken blijven.

De deelnemers ontvangen na de finaleavond een zogenaamde SEO-audit, een document met de bevindingen

Diverse websites met een mooie vormgeving haalden om die reden de top-10 niet. Een goede website krijg je niet door simpelweg een WordPress-thema te installeren met de Yoast-plugin. Dat vraagt toch echt om meer aandacht. 

En nu?

De deelnemers ontvangen na de finaleavond een zogenaamde SEO-audit, een document met de bevindingen. Op die manier geven we de Sterkste Schakel-deelnemers de mogelijkheid om hun website verder te verbeteren. Op 12 november 2021 wordt eerst de top-3 bekend gemaakt. De winnaar ontvangt uit handen van de jury de prijs ‘De Sterkste Website van Kennemerland 2021’.

Tien Finalisten

Jurylid Jaap van Duijn van SEO Ninja heeft alle websites van deze Sterkste Schakel van Kennemerland editie beoordeeld.

In ALFABETISCHE volgorde maken we de tien finalisten bekend: 

Ambasco Design en Marketing – www.ambasco.com

Berkenrode Audit – www.berkenrodeaudit.nl

Bouwens Kunststof Kozijnen Fabriek – www.bouwenskozijnen.nl

HH Finance – www.hh-finance.nl

Interhouse Verhuurmakelaars – www.interhouse.nl

Jepp! Promotional Products – www.jepp.cc

Oosteinde Tuinhout & Sierbestrating – www.sierbestratingoosteinde.nl

Praktijk F.W. van der Linde – www.kunstgebitservice.info

Regiobouw Haarlemmermeer – www.regiobouw.nl

Tauber Oppervlaktetechniek – www.spuiterijtauber.nl

SEO Ninja

SEO Ninja is een online marketingbureau uit Katwijk, gespecialiseerd in SEO (oftewel: zoekmachine-optimalisatie). Jaap van Duijn put uit meer dan 17 jaar ervaring op het gebied van webdevelopment en online marketing, met SEO als belangrijkste specialisatie. 

Iedereen wil goed gevonden worden in Google en omdat steeds meer bedrijven hoog in de rankings willen staan, vraagt het om de juiste expertise om daar te komen (en te blijven). SEO Ninja werkt voor diverse opdrachtgevers: van lokale ondernemers tot multinationals met uiteenlopende SEO-vraagstukken. Jaap van Duijn verzorgt sinds 2015 de beoordelingen van De Sterkste Website namens de Sterkste Schakel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *