Mazda CX-30

Onlangs werd de Mazda CX-30 op kleine details gerestyled, waardoor hij weer helemaal up-to-date is. Wat uiterlijk betreft het een aantal nieuwe kleuren en wat wijzigingen in de standaarduitrusting bij bepaalde uitvoeringen.  

Wat motor betreft heet de Sky Activ-X nu e-Sky Activ X, waarbij de ‘e’ staat voor mild-hybrid ondersteuning en het nieuws is het nog verder teruggedrongen verbruik en CO2-uitstoot en een beetje extra power. Deze motor is te combineren met een handbak of een automaat en voor- of vierwielaandrijving. Aan het design is dus niets gewijzigd en dat was ook niet nodig want de CX-30 ziet er stoer en toch elegant uit, alleen de ingedeukte achterkant en de vouw in de voorportieren vind ik wat overstyled, maar dat terzijde.

Het interieur ziet er strak en opgeruimd uit. Het centrale scherm staat hoog op het dashboard, maar niet echt onder handbereik, maar dat hoeft ook niet, want het is geen touchscreen en wordt bediend via een tussen de stoelen geplaatste draaiknop. De klokken op het dashboard ogen analoog en er zijn nog voldoende knoppen die op de tast bediend kunnen worden, zoals die van de airco, ventilatie en verwarming. Zeker met de handbak is deze CX-30 een plezierig rijdende auto, met een goed gevoel in de besturing. Maar of dat ook uw conclusie is, ervaart u ongetwijfeld na een proefrit bij Mazda dealer Baak Autocenter in Alphen aan den Rijn.

Door John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *