Bouw Hotel & Residence van Oranje start voorjaar 2022

In het voorjaar van 2022 start op de Noordwijkse boulevard de bouw van het prestigieuze nieuwbouwproject Hotel en Residence van Oranje: een ingrijpende metamorfose van Hotel van Oranje en twee nieuw te bouwen appartementencomplexen met 70 luxe appartementen en penthouses in een klassieke en toch eigentijdse bouwstijl met internationale allure. Hoe gaat dat eruit zien? Een interview met Jaap Liethof.

“Wat we hier krijgen, is uniek,” zegt Jaap Liethof, directeur van Hotel van Oranje over Residence van Oranje. “De bewoners van de appartementen kunnen straks gebruik maken van de white glove treatment: een complete 24/7 service en security en het feit dat alle voorzieningen van het hotel op wens beschikbaar zijn, maken deel uit van de lifestyle.”

Ultieme luxe

“Wij faciliteren  de bewoners van de appartementen op allerlei gebied,” gaat Liethof enthousiast verder. “Nergens is het zo uitgebreid en luxe als bij ons in Noordwijk. Zo hebben we op dit moment bijvoorbeeld al vijf sfeervolle restaurants in het hotel. Deze concepten komen straks terug in het nieuwe hotel en de concepten zullen een vernieuwende impuls krijgen. Hier kunnen de bewoners dineren, maar is het ook mogelijk om door middel van de roomservice van het hotel heerlijk te eten in het eigen appartement met uitzicht op zee.” 

“Verder kunnen de bewoners van de appartementen gebruik maken van de services van het hotel,” vervolgt Liethof. “Je moet dan denken aan diensten op het gebied van conciërge, housekeeping, beveiliging en IT. Met Residence van Oranje hebben we echt een unieke positie op de markt, ook door de centrale ligging middenin de Randstad dichtbij de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en de luchthaven Schiphol. De ligging en het uitzicht op zee doen de rest. Het is – samengevat – echt ultieme luxe.” 

De belangstelling voor de appartementen is nu al groot. Tijdens de private sale-periode die van maart tot juli liep, werd al twintig procent van de woningen verkocht, onder andere via het eigen netwerk van Hotel van Oranje. De officiële verkoop startte vorige maand, in juli. “We zijn erg tevreden over de verkoop tot nu toe,” zegt Jaap Liethof.

Verbouwing hotel

Tegelijk met de bouw van de 70 appartementen en penthouses krijgt het huidige hotel een totale metamorfose. Zo worden er twee etages toegevoegd en komt er een toren en een iconische glazen koepel die een unieke landmark vormen in de skyline van Noordwijk. Dit zal resulteren in uitsluitend hotelkamers in het 5 sterren-plus-marktsegment. Nieuw wordt het sky-restaurant. Op de zevende etage, met een magnifiek uitzicht over de Koningin Wilhelmina Boulevard en de Noordzee, zal een restaurant gevestigd worden van internationale allure. 

“In het vernieuwde hotel komt de nadruk nog meer te liggen op luxe,” zegt Jaap Liethof. “De kamers worden ruimer en luxueuzer en we gaan ons wellness-concept verder uitbreiden.  In de coronaperiode hebben we ontdekt dat de wellness voor ons hotel een constante factor is. Daarom hebben we ervoor gekozen om het accent nadrukkelijker te leggen op het leisure-segment.”

Wellness

Wellness-faciliteiten zijn ook nu al rijkelijk te vinden in het hotel, maar zijn straks nog nadrukkelijker aanwezig. Artsen, therapeuten, diëtisten, personal trainers en beautyspecialisten staan dan ten dienste van de hotelgasten en de eigenaren van de appartementen. “Behalve voor adviezen op het gebied van lifestyle en fitheid kun je dan ook bij ons terecht voor therapie en een gezondheidscheck,” legt Jaap Liethof uit. “En dat doen we dan niet alleen in de weekenden, zoals nu, maar de hele week door. De congresfaciliteiten zijn straks op de begane grond terwijl de wellness-ruimten beneden te vinden zijn.”    

De realisatie van dit project staat gepland om te starten in het voorjaar van 2022. Het pand waarin Hotel van Oranje is gevestigd, zal naar verwachting in het strandseizoen een jaar later weer geopend zijn. De oplevering van Residence van Oranje staat gepland aan het einde van 2024 of begin 2025.

Kuuroord

De verbouwing van het hotel, met dus veel aandacht voor wellness, past goed bij de kuurstatus die de gemeente Noordwijk vorig jaar kreeg van de European Spas Association (ESPA) in Brussel. Slechts vier gemeenten in Nederland mogen zich officieel kuuroord noemen: Cadzand, Domburg, Nieuweschans en nu dus ook Noordwijk. 

“Dat Noordwijk officieel kuuroord is, past helemaal bij de plannen op het gebied van wellness die we hebben voor het hotel,” legt Liethof uit. “Bij ons wordt dit in praktijk gebracht met allerlei behandelingen die een gezond leven stimuleren. We deden al van alles op dit gebied, maar nu wordt dit onderstreept door de verklaring van de ESPA dat we in Noordwijk een gezonde zeelucht hebben en zeewater met een heilzame werking. Een mooiere kans konden we niet krijgen.”

Partners

Voor de inrichting van de appartementen en penthouses kunnen de eigenaren gebruik maken van nationaal en internationaal opererende binnenhuisarchitecten als Monique des Bouvrie, Pieter Laureys en Piet Boon. Zij hebben zich gecommitteerd aan het project en geven op verzoek van de bewoners advies over de inrichting van hun woning.

De verkoop van de appartementen en penthouses loopt via de internationale broker R365 Christies International Real Estate en het Noordwijkse Bonnike Makelaars. Welk bouwbedrijf de appartementencomplexen gaat bouwen, was op het moment dat dit blad naar de pers ging, nog niet bekend. De aanbestedingsprocedure, die wordt geleid door het internationale advies- en projectmanagementbureau Drees & Sommer, loopt nog. 

Bij het ontwerp van de appartementen en de verbouwing van het hotel zijn Noordwijkse bedrijven betrokken. Als architect voor de appartementengebouwen werd gekozen voor Van Egmond Totaal Architectuur, terwijl huisarchitect Jacco van Duin van Jacco van Duin Design (onder andere ontwerper van ’t Elfde Gebod en Beachclub O.) het ontwerp maakte voor het vernieuwde hotel. 

Lokale economie

De plannen zijn bovendien een stimulans voor de lokale economie in de kustplaats, zegt Liethof aan het einde van het gesprek. “We hebben afgelopen jaar als gevolg van covid-19 gezien wat het betekent voor het lokale bedrijfsleven als gasten wegblijven. De komst van onze hotelgasten en de nieuwe bewoners van de zeventig appartementen, is goed voor de winkels in Noordwijk. Ik heb winkeliers gesproken die overwegen om zich om deze reden in Noordwijk aan Zee te vestigen. Dat is een mooie bijkomstigheid van onze bouwplannen.”

Hotel & Residence van Oranje
Koningin Wilhelmina Boulevard 20-31
2202 GV Noordwijk aan Zee
T 071 367 68 68
I www.hotelvanoranje.nl
I www.residencevanoranje.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *