Totaalvoetbal in natuursteen

Dick Jongsma is eigenaar van Global Stone in Hillegom, specialist in de levering van natuurstenen vloeren, plafonds en trappen voor zakelijke en particuliere klanten in heel Nederland, vaak op A-locaties zoals hartje Amsterdam en luchthaven Schiphol.

“In de jaren zeventig van de vorige eeuw introduceerde voetbalclub Ajax onder leiding van Johan Cruijff het concept totaalvoetbal in de internationale voetbalwereld,” trapt Dick Jongsma het gesprek af. “Net als Ajax destijds bieden ook wij een totaalconcept. We leveren aan particulieren via onze showroom in Hillegom, maar we hebben ook een groothandel met magazijn voor de zakelijke markt en we doen projecten in opdracht van uiteenlopende partijen zoals aannemers, architecten en vastgoedeigenaren. We hebben dus drie takken van sport: projecten, handel en particulieren.”

Flagshipstore
Enkele recente projecten, waarbij het gebruikelijk is dat Global Stone aan tafel zit met onder andere de opdrachtgever, de architect en de aannemer (vaak in bouwteams), zijn de flagshipstore van Rituals op het Spui in Amsterdam, die in oktober van dit jaar werd geopend, en de business- lounge van KLM op Schiphol, die rond het 100-jarig jubileum van de luchtvaartmaatschappij in 2019 werd vernieuwd en waar Global Stone ruim 3200 m2 natuursteen voor geleverd heeft. Ook bij de renovatie van De Bijenkorf in Amsterdam, vorig jaar, was het bedrijf van Dick Jongsma op projectbasis betrokken. Daar leverde en plaatste Global Stone het natuursteen voor de plafonds, de kolommen en de wanden bij de monumentale trap.

“Dat zijn mooie referenties,” zegt Dick Jongsma over deze projecten, “en bovendien op plaatsen waar iedereen komt. Ons naamplaatje staat er vaak niet bij, maar op deze manier zijn we toch goed zichtbaar.”

Sfeervol café
“Waarin wij ons onderscheiden – los van het totaalconcept – is dat wij ten eerste een grote voorraad natuursteen hebben in ons magazijn, wat tegenwoordig niet meer gebruikelijk is. Ten tweede presenteren we ons ruime aanbod in onze grote showroom in Hillegom, waar te zien is wat er allemaal mogelijk is op het gebied van natuursteen,” legt Dick uit. “Je kunt tegenwoordig heel veel digitaal doen via internet, maar uiteindelijk is het zoals bij een bezoek aan een sfeervol café of een goed restaurant: je moet het zien, voelen, beleven en proeven. Daar horen persoonlijk contact en korte lijnen bij. Dat bieden onze mensen in de showroom en daar worden mensen blij van.”

Aannemers, architecten en vastgoedpartijen kiezen voor Global Stone vanwege de toegevoegde waarde die het bedrijf biedt. Dick: “Uiteindelijk kiezen zakelijke klanten niet alleen vanwege de prijs voor je, maar vanwege de kwaliteit die je levert en of je betrouwbaar bent.

We denken in oplossingen en we denken graag mee met de klant. Dat is heel breed, van meepraten over het ontwerp tot kijken hoe het werk binnen een bepaald budget kan worden gerealiseerd. Wij hebben de technische kennis. En we kennen de specifieke eigenschappen van de verschillende soorten natuursteen en welke soorten je dus in bepaalde situaties het beste kunt gebruiken. Uiteindelijk bepaalt dat mede waarom zakelijke opdrachtgevers voor ons kiezen.”

Global Stone
Global Stone is in 1997 opgericht en is hard op weg naar het 25-jarig bestaan. In Hillegom heeft het bedrijf een 1000 m2 grote showroom en een magazijn van 3500 m2 met een grote voorraad natuursteen vanuit de hele wereld, waardoor het bedrijf geen nee hoeft te verkopen en direct kan leveren. Het bedrijf werkt met een mix van vaste medewerkers en mensen op flexibele basis zoals tekenaars, engineers, projectleiders en medewerkers die het tegelwerk en andere uitvoerende werkzaamheden voor hun rekening nemen. Naar behoefte kan deze pool van medewerkers worden uitgebreid. In de drukste tijden loopt het aantal mensen dat in opdracht werkt van Global Stone, op tot 35. “Iedereen heeft zijn eigen expertise,” zegt eigenaar Dick Jongsma. In voetbaltermen: “Net als in een voetbalteam waarin de een in het doel staat en de ander aanvalt. Iedereen doet waar die goed in is.”

Global Stone
Weeresteinstraat 128
2181 GD Hillegom
T 0252 222 930
I www.globalstone.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *