DBS2 is de afkorting van ‘de betaal specialist…in 2 dagen’

“De 2 in onze naam klopt niet meer,” vertelt Willem van der Marel, “voorheen betaalden wij na twee dagen uit, tegenwoordig betalen wij twee keer per dag uit.” Met hun financiële dienstverlening maakt DBS2 Factoring de snelle groei van bedrijven mogelijk. “Dat komt goed van pas in het ondernemende Katwijk, maar wij zijn al lang actief in heel Nederland.”

“Met factoring zet je je omzet onmiddellijk om in werkkapitaal. Je kunt zorgen hebben door openstaande rekeningen, maar wij zorgen ervoor dat je meteen beschikking hebt over dat geld. Zodat je weer verder kunt met je zaken.” DBS2 Factoring beoordeelt de kredietwaardigheid van je klant en bespaart je al het gedoe van achter openstaande rekeningen aanzitten. “Dat willen veel ondernemers wel en ons bedrijf is dan ook snel gegroeid. En wij groeien snel verder, door heel Nederland, met nieuwe diensten en wij zien ook nog mogelijkheden voor nieuwe bedrijfstakken.”

Jaap bezoekt dagelijks nieuwe klanten
Van der Marel is het bedrijf begonnen samen met compagnon Jaap van Aalst. “Jaap is de commercieel directeur, die is altijd onderweg naar nieuwe klanten. Het aardige is dat een nieuwe klant ons vaak een hele serie relaties aanraadt. Die nemen wij niet blind aan als klant, daar gaat Jaap op bezoek.”Dat bezoek is niet alleen uit beleefdheid. “Wij kunnen onze financiële diensten alleen leveren wanneer wij de risico’s goed inschatten. Gaat het goed, dan begint een lange relatie. Een klant krijgt een vaste contactpersoon die zijn hele debiteurenbeheer overneemt. Met een team van 12 medewerkers bedienen we inmiddels ruim 400 klanten.”

Met factoring maken wij groei mogelijk
DBS2 Factoring neemt onmiddellijk de hele factuur over en betaalt die volledig – met aftrek van een vergoeding – uit. “Die vergoeding is klein genoeg om klanten blij te maken. In veel gevallen zijn onze factorkosten zo scherp dat het mogelijkheden biedt voor een ondernemer erop te verdienen door bij zijn leveranciers weer inkoopvoordelen te halen. Hiermee bieden wij een passende factoring oplossing voor kleine en grote ondernemingen.”

Groeit factoring zelf ook?
Het loopt als een trein, dus waarom doen banken dit niet zelf? “Onze klanten hebben de afgelopen jaren gemerkt dat banken deze diensten niet kúnnen leveren. Misschien door de omvang van de klanten, of de risicoregels van de bank. Wij zijn met plezier in dat gat gestapt.”In tien jaar tijd zijn Van der Marel en Van Aalst ver gekomen. “Het begon met ZZP’ers in de ambachten, daarna kwamen de kleine ondernemers en vervolgens MKB-bedrijven met miljoenen-omzetten. Met ons Katwijkse arbeidsethos, de korte lijntjes en altijd een stapje meer doen is DBS2 Factoring goed doorgegroeid.” 

DBS2 Factoring breidt eigen financiering ook uit
“Het kapitaal van ons bedrijf komt ook niet van ‘de banken’, wij worden weer gefinancierd door private beleggers. In 2019 zijn wij begonnen dit voortaan zelf op te halen met eigen obligaties, met een rendement van 4% tot 6,5%. Wij denken dat daarvoor in de regio Katwijk voldoende belangstelling is.”

DBS2 Factoring
Valkenburgseweg 68, Katwijk
T 071 408 8164
E [email protected]
I www.dbs2.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *