Bouwmaat Vestiging Leiderdorp is weer open

Sinds 2 december heeft Bouwmaat weer een vestiging in Leiderdorp. Ruud Nieuwenburg en Gideon van den Bosch vertellen waarom dat nodig is.

Begin 2014 verhuisde Bouwmaat Leiderdorp naar Leiden omdat de vestiging uit zijn jasje was gegroeid. Nu toch weer Leiderdorp, naast Leiden. Wat is de reden?

Ruud Nieuwenburg, Vestigingsmanager Bouwmaat Compact Leiderdorp: “Onze klanten – zelfstandige professionals – hebben altijd haast. We kregen signalen van klanten rond Leiden-Noord en Leiderdorp dat ze te veel tijd kwijt waren met heen en weer rijden naar de XL-vestiging van Bouwmaat in Leiden. We hebben een spannende infrastructuur in de regio, met name in de ochtend- en avondspits. Daardoor ben je relatief lang onderweg naar de andere kant van Leiden. Om drie redenen is Leiderdorp er weer bij: omdat tijdwinst belangrijk is, we duurzaamheid en dus beperking van de CO2-uitstoot belangrijk vinden en we als stelregel hebben dat we dichtbij de klant willen zitten.”

De Bouwmaat-vestiging in Leiderdorp is ingericht volgens de zogeheten Compact-formule. Wat houdt dat in? 

Gideon van den Bosch, Manager Verkoop en Vestiging Leiden: “De naam ‘Compact’ zegt het al: de vestiging is met 1000 m2 wat kleiner en we hebben 6300 artikelen op voorraad op een totaalassortiment van meer dan 13.000. Maar die 6300 zijn wel onze best lopende producten. Klanten die andere artikelen nodig hebben, kunnen ter plekke in de winkel via de webshop bestellen. In de winkel hangen schermen. Die producten worden dan de volgende dag geleverd, in de winkel of op de bouwplaats bij de klant. Leiderdorp is de tweede Compact-vestiging in Nederland. In juli 2019 is in Harderwijk de eerste geopend.”

Hoe groot is het team?

“We hebben een zoals wij dat noemen klanthousiast team; twee dames op de servicedesk en Sander van der Linden als Verkoopadviseur.  We zijn de klant graag van dienst en de uitdaging is een goed en pragmatisch advies te geven voor een optimaal resultaat. In combinatie met het mooie assortiment zijn alle ingrediënten aanwezig om er een succes van te maken. Gideon en ik hebben vaker samengewerkt. Bij ons is één en één drie.”

Komen er nog speciale acties? 

Gideon van den Bosch: “We zijn sinds 2 december open, dus alle vakmensen uit de buurt zijn van harte welkom om de lekkerste koffie van de regio te komen proeven. Tijdens de openingsweken gaven onze leveranciers acte de présence met productdemonstraties. Op 11 december was de officiële opening met een jazz- en blues-trio en een ludieke openingshandeling met een Italiaanse driewieler. In het nieuwe jaar kunnen onze klanten, net als twee jaar geleden, meedoen aan de verkiezing van het mooiste project: de Vakwerk Awards. Begin 2020 wordt meer bekend over de aanmelding.”

Klanten over Bouwmaat Leiderdorp

BelPrins Bouw & Advies, Leiderdorp, Maarten Prins:
“Het is een briljante strategische zet van Bouwmaat. De verkeersproblematiek in Leiden en omgeving wordt alleen maar groter. Mkb’ers hebben daar last van. Dankzij de nieuwe vestiging in Leiderdorp heb ik minder reistijd en dat is dus tijdwinst, en het scheelt ook nog eens benzine. Vanuit Bouwmaat gezien is het slim, want ze verstevigen hiermee de relatie met hun klanten. ”  

Bart de Bouwer, Leiden, Bart ten Bosch:
“Ik zit aan de noordkant van Leiden, dus dit is een toplocatie voor mij. Het voegt echt iets toe. Ik hoef nu niet per se naar de Rooseveltstraat en ik kan, voordat ik naar een klus ga, snel nog wat materiaal ophalen als dat nodig is. Alles is er, van A tot Z, zij het in wat mindere mate dan in Leiden. Maar wat er niet is, bestel ik via de app en dan is het er de volgende dag.”

 

Timmerbedrijf Harry Mooijman, Zoeterwoude-Rijndijk, Harry Mooijman:
“Het levert mij een wezenlijk voordeel op. Om vanuit Zoeterwoude via de N206 in de Roosevelstraat te komen is geen pretje. De nieuwe vestiging van Bouwmaat Leiderdorp levert me pure tijdwinst op en dus is het gunstiger. Leiderdorp is wel kleiner, maar de lopende zaken zijn er. Dat ik de rest online kan bestellen, is wel even een andere manier van denken.” 

 

Frahold, Leiderdorp, Hans Kluivers:
“Wij ontwikkelen en onderhouden vastgoed vanuit industriegebied De Waard in Leiden. Bouwmaat is onze hoofdleverancier vanwege het brede assortiment en omdat we, wanneer we onderweg zijn, ook overal elders in Nederland terecht kunnen. Dat er nu weer een vestiging is in Leiderdorp, is makkelijk en levert tijdwinst op. De XL-vestiging in de Rooseveltstraat is voor ons lastiger aan te rijden.”  

Bouwmaat Leiderdorp Compact
Vlasbaan 21
2352 AH Leiderdorp
T 071 303 19 63
E [email protected]
I www.bouwmaat.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *