In het zonnetje

Zowel in Nederland als internationaal zijn er allerlei dagen waarop aandacht gevraagd wordt voor een bepaalde groep mensen. De bekendste zijn Vaderdag en Moederdag. Maar er is ook een internationale vrouwendag én een mannendag, secretaresse dag, dan van de mantelzorg en Valentijnsdag. Allemaal mooie gelegenheden om iemand te bedanken of te verassen voor wie hij is en wat hij doet.

In Nederland is er een nieuwe dag bij gekomen. 15 november is uitgeroepen tot Dag van de ondernemer. Nederland kent ruim 1,5 miljoen ondernemers die met hun bedrijf van toegevoegde waarde zijn voor ons land. Zij creëren immers groei, banen en welvaart. MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet én dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Maar hoe doe je dat? Bij vaderdag en moederdag zijn het de kinderen die zorgen voor een aardigheidje. Op secretaresse dag is het die baas die zorgt voor een bloemetje en op Valentijsdag zorgt de (stille) geliefde voor een romantisch uitje. Maar wie zet de ondernemer in het zonnetje?

MKB Nederland heeft haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, politici en kennispartners gevraagd op vrijdag 15 november de ondernemer daarbij te helpen. In het land zijn een aantal evenementen georganiseerd waar ondernemers zich bij aan kunnen sluiten. Maar voelt dat nou als in het zonnetje gezet worden? Eerlijk gezegd denk ik van niet.

Vandaar deze column: ondernemers, ga zo door! Nederland is trots op jullie, op de onderneming die er staat, de banen die gecreëerd worden, alle dingen die jullie doet om de onderneming te laten floreren. Geniet van deze dag, en wil je het extra feestelijk maken, hang dan vooral zelf de slingers op! Of bel mij: dan kom ik het voor je doen. En ik zing er ook nog bij!

Peter de Boer
Accountant
Driebergen Accountants.nl
www.driebergenaccountants.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *