Experience marketing

Indien je over een kantoorpand beschikt wil je dat graag kenbaar maken. Een reclamebord is dan het instrument om te laten zien dat jij in het gebouw bent gehuisvest. Reclameborden worden op diverse plekken geplaatst: voor binnen of buiten, een stoepbord of lantaarnpaalbord. Buitenreclame kan op verschillende manieren, maar het doel is evenwel gelijk; mensen attenderen op jouw bedrijf. Er zijn echter meer manieren waarop je jouw bedrijf op de kaart zet.

Marketing
Marketing wordt toegepast om klanten te vinden, te behouden en tevreden te stellen. Succesvolle marketing zorgt ervoor dat je meer naamsbekendheid creëert en dus potentiële klanten kunt werven. Daarnaast helpt het om de klant te laten zien wat jij aanbiedt en waarom dit voor hen van belang is. Bij marketing draait uiteindelijk alles om de klant. Hoe kan ik mijn klant het beste bereiken en deze tot een aankoop verleiden? Omdat je klandizie bepalend is voor succes heb je een manier nodig om klanten te vinden en aan je te binden.

Domeinnaam en logo
Kies een bedrijfsnaam die verwijst naar jouw bedrijf, product of activiteiten. Zorg dat de domeinnaam gemakkelijk te onthouden is en eenvoudig is te spellen. Een goede naam geeft meer omzet. Een bedrijfslogo moet bij je bedrijf en product passen. Dit kan zowel een afbeelding zijn of een letterlogo.

Branding
Branding en marketing zijn op velerlei manier te doen. Via social media kun je de doelgroep bereiken met boodschappen, maar ook via de traditionele offline manier. Visitekaartjes, reclameborden en advertenties zijn nog steeds populair als marketinginstrument. Branding is werken aan de beleving van het product. Als dit goed wordt gedaan resulteert dit in een sterk merk met een goede beleving. Voorbeelden zijn Cocacola met zijn frisdank, Red-Bull met zijn energydrank of Apple met zijn elektronische apparaten.
Marketing verandert voortdurend en een nieuwe trend is experience marketing. Op deze manier laat je mensen het product beleven waardoor de toegevoegde waarde toe neemt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *