Sligro Leiden is totaal verbouwd en heropend

De vestiging van Sligro in Leiden is verbouwd. Op 22 en 23 juli was de heropening. Naar aanleiding hiervan spraken we met Arno de Jong, directeur van de vestiging in de Leidse Rooseveltstraat. “De klant heeft nog meer keus gekregen.”

Was het hoog tijd voor de verbouwing?

“Sligro heeft een nieuwe formule ont-wikkeld voor de inrichting van de vijftig vestigingen: formule 3.0. Een goede zichtbaarheid van onze 60.000 producten is hier onderdeel van. Dit doen we omdat we onze klanten die in de groothandel komen, willen inspireren en enthousiasmeren. Ze moeten als het ware voelen wat Sligro allemaal te bieden heeft. Vandaar dat we de stellingen van vroeger hebben ingeruild voor speciale tafels, zuilen en proeftuinen waar we proeverijen houden. Eigen medewerkers en onze leveranciers zijn aanwezig om klanten te laten proeven. Ook organiseren we workshops. En we helpen de horeca met het samenstellen van de menu- en wijnkaart.”

Is de groothandel groter geworden?

“Op de eerste verdieping, waar de non-food-artikelen staan, is de vloer uitgebreid. Maar de groothandel is nog steeds 7500 m2 groot. Door een slimmere manier van inrichten lijkt de groothandel wel groter. Bovendien hebben we ons assortiment uitgebreid, waardoor de klant nog meer keus heeft. In de vernieuwde groothandel kunnen we onze producten nog beter voor het voetlicht brengen.” 

Hoe onderscheidt Sligro zich van concurrenten?

“We hebben alles op voorraad zodat onze klanten niet zelf voorraad hoeven te houden. We hebben veel eigen merken die we zelf produceren en we importeren zelf producten. Hierdoor kunnen we kwaliteitsartikelen tegen een lagere prijs aanbieden . Dat is belangrijk want ons klantenbestand bestaat per slot van rekening wel uit koopmannen en koopvrouwen. Daarnaast is duurzaamheid een onderscheidend item. Ons pand is van het gas los, we hebben warmtepompen, ons winkelmeubilair is van duurzaam materiaal gemaakt, we hebben led-verlichting en we scheiden het afval.” 

Wie zijn jullie klanten?

“We hebben de horeca uit de regio als klant. Maar ook veel scholen, sportverenigingen en bedrijven uit het MKB-segment komen bij ons, onder andere om hun kantinevoorraad op peil te houden. De laatste tijd zijn we ook regelmatig het ontmoetingscentrum voor ondernemersverenigingen die bij ons hun bijeenkomsten houden. Iedereen met een Kamer van Koophandel-nummer kan bij ons klant worden. Er is nog wel eens misverstand over wie er binnen mogen komen, maar de drempel is laag. Meld je bij de receptie met je KvK-nummer en je kunt meteen de winkel in.” 

Hoe hebben jullie de heropening gevierd?

“Het was een superfeest. Twee dagen lang hadden we podia waar chefs van gerenommeerde restaurants uit de regio inspirerende gerechten maakten. Dit gebeurde onder leiding van Angelique Schmeinck, een chef die bekend is van tv, onder andere van 24 Kitchen. We hebben gevierd dat onze klanten bleven komen ondanks het feit dat de zaak een half jaar op zijn kop stond. Onze medewerkers verdienen dan ook een groot compliment. Zij hebben keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat de verkoop gewoon door kon gaan en stonden dag en nacht voor onze klanten klaar.” 

Tot slot: wat staat er verder op stapel dit jaar?

“Er is bij ons continu wel wat aan de hand, maar wat we nog in petto hebben, zijn het  tweedaags inspiratie thema ‘Proef het Najaar’ op 4 en 5 oktober en een tweedaagse inspiratie proeverij rond de feestelijke decembermaand. Dan is er extra aanleiding te komen. En verder richten we ons nadrukkelijker op ondernemersclubs en op relatiegeschenken en kerstpakketten. Bij ons krijg je meer waar voor je geld en meer kwaliteit dankzij ons grote assortiment en onze slimme manier van inkopen.”

Sligro Leiden
Rooseveltstraat 57
2321 BL Leiden
T 071 – 572 14 60
I www.sligro.nl
Facebook: Sligro/leiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *