Vink Installatie Groep voor klimaat, sanitair, elektro, service en onderhoud

GENOMINEERD STERKSTE SCHAKEL 2020

Nog even en Vink Installatie Groep bestaat 100 jaar. Honderd jaar waarin zij van een gereedschapssmederij met een winkel en een garage is uitgegroeid tot een totaalinstallateur die van ieder bouwcasco een leefbaar pand kan maken. Peter Bakker, kleinzoon van de oprichter: “Wij realiseren en beheren duurzame installaties voor een comfortabele woon/werk- en leefomgeving.”

“Het werkt fijn wanneer je, zoals steeds vaker gebeurt, vanaf het begin bij een project betrokken bent. Dan kunnen onze projectleiders maximale toegevoegde waarde leveren. Installaties voor klimaat, sanitair en elektro kunnen zo steeds meer integraal in het ontwerp meegenomen worden. En dat is bij het streven voor duurzaam en energiezuinig bouwen wel zo handig.”

Inzet op voorkant
“De groei van het bedrijf is vooral van de afgelopen twintig jaar. In die tijd zijn wij als verwarmingsbedrijf doorgegaan met eerst sanitaire installaties en daarna elektrotechniek. Dat klinkt simpel, maar daar hoort anno 2019 een hele reeks van activiteiten bij: o.m. brandbeveiliging, warmtepompen, domotica, inbraakbeveiliging, zonnepanelen.” Na de samenvoeging van al die activiteiten zet Vink vooral in op ontlasten van aannemers en opdrachtgevers bij het ontwerpen van gebouwen. “Tegelijkertijd brengen wij bij de inzet op de voorkant onze kennis van de gebruiker van het gebouw mee. Wij zijn niet alleen installateur, wij onderhouden ook systemen. Goed onderhoud, makkelijk onderhoud is gebaat bij slimme oplossingen aan de voorkant.”

‘Klanten maken je sterker’
“Uiteindelijk hebben wij ook met de gebruiker van een gebouw een langdurige relatie. Dus aan de ene kant werken wij met architecten, aannemers en adviseurs. Aan de andere kant werken wij voor zorggroepen, woningbouwverenigingen, gebouwenbeheerders en particulieren. Die houden ons allemaal scherp.” Als zoveel mogelijk mensen bij Vink goed kunnen inspelen op de wensen en ideeën van al die partijen, dan wordt het bedrijf daar alsmaar sterker van volgens Bakker. Het is een diverse groep opdrachtgevers waar Vink voor werkt: Royal Flora Holland, grote hotels, Heembouw, Tata Steel, Gemiva om er een paar te noemen.

Zelf het goede voorbeeld geven
“Er zit veel engineering in warmte-koude opslag installaties. Wij zijn daar eigenlijk al meer dan vijfentwintig jaar mee bezig, maar het neemt nu wel een grote vlucht.” Het eigen pand in Roelofarendsveen is hier ook mee uitgevoerd. Op een scherm in de hal is keurig te zien hoe de installaties werken. “Je moet natuurlijk eerst zorgen dat je zo min mogelijk energie gebruikt. Maar daarna gaan wij technieken bedenken en installeren om dat zoveel mogelijk uit de bodem, de buitenlucht of uit de zon te halen. Inmiddels hebben wij zeker bij de bouw van hotels en kantoorpanden veel ervaring met gasloos bouwen.”

Vier disciplines onder één dak
Met klimaat, sanitair, elektro en service en onderhoud heeft Vink volgens Bakker de perfecte combinatie in huis. “En het zijn de projectleiders van de verschillende technieken die de sleutel vormen van ons succes. Zij zorgen bij ons binnenshuis voor de onderlinge afstemming van alle zaken die de klant nodig heeft.”

Vink Installatie Groep
Veenderveld 13, Roelofarendsveen
T 071 332 0110
E [email protected]
W www.vinkinstallatiegroep.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *