Het zware tilwerk met hijskranen van Van Santen Transport

Manager Hijsprojecten Rick Markwat van Van Santen Transport BV uit Haarlem:

Wat heeft Van Santen Transport gedaan aan de RijnlandRoute?
“Wij leveren hijskranen voor de bouw.  Er staan op dit moment vijf rupskranen bij de RijnlandRoute, drie bij de bouwput aan de kant van de A44 en twee aan de kant van de A4. Met die kranen wordt al het benodigde materiaal in de bouwput gebracht. Dat kan van alles zijn. Bewapening, bekisting, beton, gereedschappen; kortom alle spullen die de bouwers in de put nodig hebben en niet zelf kunnen dragen.  Er wordt nu gewerkt aan de opritten naar en van de tunnel, deze zijn minstens een kilometer lang.  Onze kraanmachinisten zorgen dat alle benodigde materialen snel op de juiste plek zijn zodat de bouw achter elkaar door kan gaan.’’

Hoe lang werken jullie aan deze klus?
“We zijn hier nog zeker anderhalf jaar aanwezig met onze hijskranen en machinisten. Als het nodig is, leveren we extra kranen, of ander materieel. We zijn een flexibel bedrijf, met goed opgeleid personeel en denken met onze opdrachtgevers mee.”

Is dit een bijzondere klus voor Van Santen Transport?
“Bijzonder valt mee, het is vooral een grote klus omdat we hier twee jaar aaneengesloten aan het werk zijn met een aantal kranen. We hebben wel andere bijzondere projecten gedaan zoals een groot metrostation bij Brussel, het Hilton op Schiphol of de LIS, de Leidse Instrumentmakers School. Voorts zijn we betrokken bij veel weg- en waterbouwprojecten waarvan diverse in België en Duitsland. Maar ook in de woningbouw kom je ons tegen.’’ 

Wat voor bedrijf is de Van Santen Groep?    
“Het is een bedrijf dat bijna negentig jaar bestaat. In 1930 is het bedrijf begonnen met het vervoer en handel in zand en grint. Inmiddels heeft het bedrijf vier vestigingen en is actief op het gebied van alle soorten van transport. Zo hebben we horizontaal transport, het vervoer over de weg. Vooral bouwmaterialen, waarbij het exceptioneel transport (groot, breed en zwaar) een belangrijke plaats inneemt. Daarnaast is er verticaal transport, het hijswerk (vervoer) van beneden naar boven of andersom, met behulp van onze hijskranen, zoals onze werkzaamheden bij de rijlandroute. Daarnaast houden wij ons bezig met het interne transport.  Denk aan het transport binnen de poorten van een fabriek, of binnen een koelhuis en/of logistiek centrum etc. Wij verhuren interne transportmiddelen, voor korte en voor lange termijn. Ook verzorgen wij het nodige onderhoud en eventuele reparaties. Kortom wat je ook beweegt…je kunt altijd bij van Santen terecht.’’

www.vansantgrp.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *