Strandpaviljoen Zee en Zon is dit jaar zeventig geworden

Op de mooiste plek van de rustigste badplaats in het midden van ‘de baai van Holland’ ligt het ‘Strandpaviljoen Zee en Zon’ van de familie Van Duijn. Met dat als uitgangspunt gaat het zeker allemaal vanzelf? “Het is keihard werken. Wij zitten hier inderdaad op een uniek plekje, maar dat schept ook verwachtingen. Het is een feest om daar aan te mogen werken.”

Sinds de ‘verbouwing’ van de boulevard, met de ondergrondse parkeergarage, heeft Katwijk zijn unieke sfeer als badplaats alleen maar steviger gemaakt. “De kans om in 2016 een permanent paviljoen op het strand neer te zetten hebben wij – net als vele collega’s overigens – met beide handen aangegrepen. Vanaf volgend jaar hebben wij dan ook nog een stel strandhuisjes. Dan is ons aanbod van pilsje tot ‘bathtub gin’, van ijsje tot zeetong en van ligstoel tot strandhuisje compleet.” Kees van Duijn (senior) is er zichtbaar trots op. Hij heeft er inmiddels 38 jaar op zitten in het paviljoen. Niet alleen, want zijn vrouw Marian en nu ook zijn zonen Kees en Robin ondersteunen hem.

Grote ploeg gemotiveerde mensen
“Nu wij het hele jaar door open zijn hebben wij onze ploeg flink kunnen uitbreiden.” Marian vertelt: “Alles bij elkaar hebben wij nu een man of zeventig voor ons aan het werk. En wij hebben een heel stel invalkrachten een vast contract kunnen geven. Dat is leuk voor hen, maar ook goed voor de klanten. Je komt hier altijd bekende gezichten tegen. Eén van ons – van de familie bedoelt ze – is er altijd, dat geeft sfeer en herkenbaarheid voor de gasten.” De uitbreiding van het aantal vaste aanstellingen, de mooie nieuwe permanente bebouwing, het werkt voor iedereen motiverend.

Het zit dagelijks vol
Tijdens ons gesprek vallen twee dingen op: iedereen die binnenkomt of weggaat zwaait even naar de Van Duijnen. En dat zijn er – op een maandagochtend begin november – niet weinig. Kees: “Wij hebben het hele jaar door iedere dag een volle zaak. Het strand trekt altijd, of het nu mooi of slecht weer is. Met ons paviljoen proberen wij voor iedere gast iets toe te voegen aan zijn bezoek aan het strand. Niet alleen door alle verschillende faciliteiten, maar ook door tijd te maken voor onze gasten.” Maar de aanloop blijft. Want met het permanente paviljoen zien de Van Duijn’s ook dat er meer bezoek komt voor de lunch. Of dat mensen komen werken bij de gratis Wifi. “En dan hebben wij het nog niet eens gehad over de ijsjes, de bedjes, de strandcabines (klassiek Katwijks), de strandstoelen en de verhuur van huisjes tijdens het échte strandseizoen.”

Zonen komen met nieuwe ideeën
Waar Marian en Kees zich richten op de grote lijnen van het bedrijf komen de zonen Kees en Robin met alsmaar nieuwe ideeën. “Zij hebben de gerechten op de kaart in handen en zij hebben speciaal-bieren en speciale koffies geïntroduceerd. Daarmee proberen wij een beetje meer jongelui te trekken. Ook bijvoorbeeld door twee keer per maand live muziek te programmeren. En vorig jaar hebben wij ook voor het eerst een Kerstdiner gebracht. Aan het einde van die avond was het Kerstdiner voor dit jaar al volgeboekt.”

Strandpaviljoen Zee en Zon
Boulevard Zeezijde 19, Katwijk
T 071 407 1509
E [email protected]
W www.zeeenzon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *