GlasGroen in Noordwijkerhout: Druk en enthousiast

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst is een multimediascherm met beelden van recente projecten en de planning. Trots laat de eigenaar, Ruud Glas, zien waar hij en zijn mensen mee bezig zijn. Opvallend: GlasGroen heeft naast enkele kleine vooral grote projecten op stapel staan. Een vraaggesprek.

Het is druk zo te zien?
Ruud Glas: “Als ik zo naar de planning kijk, is het een gezonde drukte met veel dynamiek. Er zitten mooie renovatieprojecten tussen, maar ook diverse nieuwbouw- en grote infraprojecten. We zitten best wel vol alleen we zijn al in het nieuwe jaar tot aan het voorjaar aan het plannen. Op dit moment is onze grootste uitdaging de planning elke dag weer rond te krijgen. De ene klant moest eergisteren al starten en de andere stelt zijn project op het laatste moment uit vanwege de beschikbaarheid van arbeid of materieel. Wij spreken hier binnen dan ook van een zeer dynamische planning, waarbij wij het belang van onze klanten voorop stellen. Ik ben trots op hoe onze medewerkers de dynamiek van deze planning omzetten naar de mooie resultaten in het werkveld.”

Waarom kiezen opdrachtgevers voor jouw bedrijf?
“Wij zijn dé waterbouwers van nature. Wij bieden als enige bedrijf in Nederland de diensten waterbouw, houten terreininrichting en landschapsarchitectuur gezamenlijk aan. GlasGroen biedt door deze scope een totaalpakket van idee tot uitvoering. Wij ontwerpen en realiseren vanuit het oogpunt van waterbouwer én landschapsarchitect; creatief en robuust. Dit alles maakt ons tezamen met onze medewerkers een uniek bedrijf.” 

Wie zijn jullie opdrachtgevers en waar ligt jullie kracht?
“Onze opdrachten komen uit gewonnen aanbestedingen, maar ook veelal uit ons vaste netwerk van hoofdaannemers, overheden en andere zakelijke relaties. Met deze partijen vormen wij als vanzelf een bouwteam waarbij onze kracht zit in het delen van onze expertise en het oplossingsgericht mee ontwerpen van het eindbeeld. Hierbij stellen wij ons eigen netwerk regelmatig ter beschikking. Zo versterk je elkaar en maak je het project samen tot een succes.” 

Geef eens wat voorbeelden van recente projecten in de regio?
“Wij realiseren grote en talloze kleine projecten, waarvan er vele tot de verbeelding spreken. Zo voeren wij het onderhoud van de oeverbescherming uit in diverse gemeenten, zoals Teylingen en Noordwijkerhout. In Diemen hebben we in opdracht van de AW Groep een passantenhaven en de oeverbescherming gerealiseerd in de nieuwe woonwijk De Sniep. We zijn al lang actief langs (rijks-)wegen voor diverse aannemers, waaronder KWS, Heijmans en Boskalis. En voor H.H. van Egmond B.V. zijn we momenteel een damwand aan het plaatsen op een nieuw bedrijventerrein aan de Bankijkerweg te Rijnsburg. Maar we werken niet alleen in de eigen regio. Op dit moment is GlasGroen bijvoorbeeld ook in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch bezig met het renoveren van de oeverbescherming in de Aa en de Zuid-Willemsvaart. Elk project is anders en elke dag leren we weer wat bij. Dat maakt ons werk heel dynamisch.”

Hoe vertalen jullie de wens van de klant naar de uitvoering?
“Het belangrijkste is de wensen van de opdrachtgever in het offertetraject helder in kaart te brengen. Aan de hand hiervan communiceren wij een begrijpelijk lezende werkomschrijving of een ontwerp naar de klant en onze projectteams. Gedurende de werkzaamheden wordt met de klant stapsgewijs overlegd over de voortgang van het project. Komen hierbij bijzonderheden naar voren, dan worden deze direct door onze mensen in de uitvoering verwerkt. Naast een heldere communicatie is enthousiasme essentieel bij de projecten die wij onze klanten bieden. De korte lijnen en het enthousiasme staan voor positiviteit en aandacht en geeft energie. Dat enthousiasme begint bij ons familiebedrijf al bij degene die de telefoon aanneemt en eindigt bij het monteren van de laatste plank.”

Glas Groen
Kerkstraat 27a
2211 RB Noordwijkerhout
T (0252) 37 02 39
E [email protected]
I www.glasgroen.nl 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *