Dat ene gevoel…gaat het echt wel goed?

Daar zit je dan. Businessplan is geregeld, verdienmodel bepaald en de mensen zijn vrolijk aan het werk. Maar toch dat ene gevoel. Dat ene gevoel waardoor u vragen krijgt als: Gaat het echt wel goed? Houd ik onder aan de streep nog wat over? Voeg ik ook morgen wat toe? Of… nou ja, u kunt ze vast zelf beter bedenken.

Hoe fijn is het om vandaag te kunnen weten hoe u morgen draait? Natuurlijk, er zijn altijd onzekerheden maar als uw bedrijfsprocessen goed zijn ingeregeld en u voldoende informatie krijgt, dan kunt u ook antwoord vinden op deze vraag. U moet alleen zorgen dat u de juiste informatie krijgt. Vergelijk het met een cockpit in een vliegtuig. De leek ziet daar alleen een dashboard vol met metertjes in, piloten zien daar een schat aan informatie in. Zo is het ook met uw bedrijf, het bevat een schat aan informatie maar ziet u vooral metertjes of heeft u er ook echt wat aan.

Bij steeds meer bedrijven spelen begrippen als Power BI en continuous monitoring een rol. Onderwerpen die elkaar versterken. Power BI is niets meer dan een dashboard met voor u relevante parameters. Denk aan de omzet, de marge, de lopende en komende opdrachten maar ook het ziekteverzuim. Daarnaast kunt u er natuurlijk voor kiezen om real time de koers van het aandeel Ajax te zien, het is maar welke informatie u belangrijk vindt. Door deze informatie kunt u continu (bij)sturen zodat ook dat ene gevoel gerust gesteld kan worden.

Peter de Boer
Accountant Administratieconsulent
Driebergen Accountants
www.driebergenaccountants.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *