La Casita: ‘Gasten waarderen de relaxte sfeer’

Paul Bruijnzeels heeft een zwak voor Spanje. Voor de Spaanse zon natuurlijk, maar vooral voor de sfeer van het openbare leven: “Advocaat en bouwvakker starten daar allebei hun dag in hetzelfde café met een kop koffie. Iedereen kent iedereen en ’s avonds laat zitten hele families door elkaar te genieten van het avondeten.” Dat stond hem voor ogen bij de start in 2015 van Restaurant La Casita in Voorschoten. Volgens ons is dat goed gelukt.

Het rijtje horecazaken in de prachtige Voorstraat ziet eruit alsof het altijd zo geweest is en altijd zo bedoeld is. Toch is de rij pas sinds de komst van La Casita in 2015 gecompleteerd. De vijf zaken hebben allemaal een terras onder de bomen. Bruijnzeels: “De Voorstraat is een historische straat van een oud stadje. Vóórdat wij erbij kwamen – wij zijn de middelste van de vijf zaken – waren er twee plukjes terrassen. Nu is het één aangesloten geheel en dat maakt de hele straat aantrekkelijker. Ook onderling gaat dat prima, wij gunnen elkaar het succes en dat leidt zelfs tot een plezierige samenwerking bij grotere evenementen.”

Spaanse sfeer
Alleen al door de komst van La Casita is daarmee de eerste ambitie van Bruijnzeels behaald. De Voorstraat werd de huiskamer van Voorschoten.Het tweede element in de Spaanse sfeer realiseert Bruijnzeels ín het restaurant: “Wij zijn laagdrempelig en willen dat iedereen zich thuis kan voelen in La Casita. Ons menu is gebaseerd op de tapas in Spanje. Wij serveren alle gerechten zo dat iedereen aan tafel ervan mee kan genieten. Het gaat erom dat je hier met je gezelschap samen tijd doorbrengt en dat je met elkaar de tijd en de gerechten deelt. De prijzen op de tapaskaart zijn klein. Verder hebben wij de tafeltjes dicht op elkaar en stimuleren wij het om kinderen mee te nemen.”

Het team dat de zaak runt is niet klein. Alles bij elkaar heeft Bruijnzeels zo’n dertig man/vrouw in dienst. Hoe zorgt hij ervoor dat het personeel helemaal meegaat in de sfeer die hij zo belangrijk vindt? “Het belangrijkste dat ik aan de zaak wil bijdragen is vrolijkheid en energie. Ik kan niet verwachten dat iedereen net zover gaat als ik, maar ik wil in ieder geval dat ze zich net zo amuseren als ik. Wanneer het team het leuk heeft, dan hebben onze gasten het ook leuk.” Ook dat is onderdeel van de Spaanse cultuur: de mensen maken de zaak. “Ik wil dat mensen bij ons een goede tijd hebben, is dat niet zo, dan hoef je ook niet te betalen.”

Bed & breakfast
De twee panden aan de Voorstraat stonden al enige tijd leeg toen Bruijnzeels de eigenaar overtuigde met zijn plannen. Van buiten zie je twee huizen uit het begin van de vorige eeuw. “Die zijn toen ter tijd om een ouder zestiende eeuws huisje heen gebouwd, van daar ‘La Casita’. Op de begane grond zit het restaurant. Daarboven was er voldoende ruimte voor een bed & breakfast. Dat had Voorschoten nog niet.” Ook de B&B was is één klap succesvol met een gemiddelde bezetting van 70% en echt niet alleen in ‘het seizoen’. Daarbij maakt Bruijnzeels handig gebruik van internet. “Onze gasten komen uit de hele wereld. Bij het serveren van het ontbijt – dat is mijn hobby – vind ik het heerlijk om met hen te kletsen en te leren over de hele wereld.”

Restaurant la Casita
Voorstraat 18-20,  Voorschoten
T 071 300 0036
E [email protected]
W www.la-casita.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *