Delicatessenwinkel Dames Dietz in Oegstgeest

Marieke Dietz en haar zus Elisabeth Dietz zijn beiden eigenlijk communicatiewetenschapper. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus traden de beide zussen in de voetsporen van hun vader Hennie Dietz, die 45 jaar lang in dezelfde straat een poelierszaak runde, samen met moeder Jannie Dietz. Half mei bestond delicatessenwinkel Dames Dietz alweer vijf jaar.   

“Het ging bij ons thuis altijd over eten; we zijn er mee opgegroeid,” vertelt Marieke Dietz, gezeten op het bankje voor de winkel in De Kempenaerstraat, waar authentieke winkels en restaurants elkaar afwisselen. Een soort P.C. Hooftstraat, maar dan in Oegstgeest, waar het winkelend publiek nog voor de deur kan parkeren. In deze straat neemt Dames Dietz een prominente plaats in, ondanks het feit dat de winkel bescheiden afmetingen heeft.

“Net als onze vader voor ons, maken wij alles voor onze klanten met liefde klaar. Bij het bespreken van hun wensen, bij het suggereren en selecteren van ingrediënten én bij het presenteren in de winkel of bij de klant. In dat gesprek met de klant delen wij onze kennis van eten in antwoord op zijn verwachting. Zo kunnen wij maatwerk bieden.”

Vaste klanten
“De winkel is goed voor vijftig procent van de omzet,” legt Marieke uit. “Maar voor de andere vijftig procent zijn we cateraar. We leveren lunches en maaltijden aan bedrijven en we verzorgen de catering tijdens borrels en bijeenkomsten. We hebben veel vaste klanten, zoals banken in Oegstgeest en omgeving, bedrijven op het Leidse Bio Science Park en een kinderdagverblijf. Voor het kinderdagverblijf verzorgen we elke dag een verantwoorde, warme maaltijd voor vijftig kinderen. Daarnaast bedienen wij natuurlijk particulieren voor hun grote of kleine partijen.”

“Onze kracht?”, herhaalt Marieke de vraag. “Ik denk het kleinschalige, waardoor we korte lijnen hebben. We zijn met vijf mensen in totaal. Hierdoor bouw je een persoonlijke band op met de klanten. Je kunt er echt een persoonlijk tintje aan geven. En omdat we niet groot zijn, kunnen we een goede prijs/kwaliteits-verhouding bieden. Vooral de catering is hard gegroeid. Toen we vijf jaar geleden begonnen, wilde ik tussen de middag rustig een pannenkoek gaan eten met mijn kinderen, maar daar is het nooit van gekomen. We groeien zo hard dat we nu op zoek zijn naar een aparte kookstudio, waar we onze cateringactiviteiten kunnen doen en workshops geven.”

Trots
“Ondanks het feit dat mijn vader al zeven jaar gestopt was voordat wij begonnen, werden zijn kippen aan het spit nog steeds gemist door de inwoners van Oegstgeest”,  vertelt Marieke aan het einde van het gesprek. We zijn heel trots op onze vader, die ons, ondanks dat hij inmiddels zeventig jaar is, nog dagelijks bijstaat bij het bezorgen van maaltijden en andere delicatessen. Die trots geldt trouwens ook andersom. Onze vader is onze grootste fan.”

Delicatessenwinkel Dames Dietz
De Kempenaerstraat 36
2341 GN Oegstgeest
T 071 – 750 27 83
I www.damesdietz.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *