Samenwerking BMP Datapartners en DSV|verzorgd leven

“Toen ik in 2001 aantrad als directeur-bestuurder hadden we vijf computers in de hele organisatie,” kijkt Gerard Herbrink van zorgorganisatie DSV|verzorgd leven terug. “Ook op mijn kantoor stond er een, maar toen ik die voor het eerst aandeed, brandde hij door; zolang had deze al niet meer aangestaan.”

Het was de tijd dat de secretaresse geschreven velletjes overtypte en de informatie werd opgeslagen op floppydisks, vertelt Gerard Herbrink, directeur-bestuurder van DSV. Hoe anders is dat zestien jaar later. Op alle werkplekken op het pas geopende hoofdkantoor staan moderne computerschermen. De informatie die nodig is om te kunnen werken, wordt centraal in het eigen datacenter van BMP Datapartners op een goed beveiligde locatie verwerkt, voegt Koos van Kruistum van het ICT-bedrijf toe. De medewerkers bij DSV werken met smartphones en tablets waarop de informatie over de cliënten uit het Elektronisch Cliëntendossier (ECD) wordt geraadpleegd en gedeeld met collega’s, cliënten en familieleden.

Modernste van Europa
Dat is niet alles. Ook de telefoon en de alarmsystemen in de huizen en kantoren lopen via de infrastructuur van BMP die voor een groot deel draadloos is. En op de kamers van de pas vernieuwde huizen in Rijnsburg en Lisse en de tijdelijke opnamekamers in Parlevliet liggen zogeheten drukgevoelige vloeren die registreren als iemand ’s nachts uit bed stapt, bijvoorbeeld om naar het toilet te gaan. Bovendien gaat dan op de vloer de verlichting branden zodat iemand zonder struikelen zijn weg vindt. En mocht iemand vallen, dan wordt dat ook door deze intelligente vloer waargenomen.

“We zijn een van de modernste zorgorganisaties van Europa,” zegt directeur Herbrink niet zonder trots. “De verzorgenden kunnen op afstand zien wat er gebeurt, en in de toekomst is het zelfs mogelijk om op deze manier de hartslag, de ademhaling en de temperatuur te meten. Hierdoor kunnen we de cliënten meer comfort en zorg op maat aanbieden, 24 uur per dag, 7 dagen per week.”

“Dankzij de zorg van BMP Datapartners over ons systeem, ook 24 uur per dag en 7 dagen per week, hebben wij geen omkijken naar de automatisering die dit allemaal mogelijk maakt,” vervolgt Herbrink. “Wij hebben geen dure interne automatiseringsafdeling. Sterker nog, BMP denkt met ons mee en kijkt waar wij kunnen besparen. Dankzij de automatisering kunnen we nog veel slagen maken.”

Kleine staf
Automatisering is dus een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit vraagt om nauwe samenwerking met BMP Datapartners, dat meegroeide met de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Herbrink: “De verbondenheid tussen DSV en BMP is hierdoor groot. De samenwerking is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een echt partnership. Er is wederzijds begrip voor elkaar en vertrouwen. Vooral dat laatste is belangrijk want we werken met privacygevoelige data, die goed beveiligd moet zijn. Uitlekken ervan kan leiden tot stevige boetes.”

“BMP zorgt voor alle verbindingen naar het datacenter, herstelt eventuele storingen zeer snel, is het enige aanspreekpunt voor ons op telefonie- en automatiseringsgebied en denkt met ons mee”, sluit de directeur van DSV af. Bovendien: “Dankzij de automatisering kunnen we met dezelfde mensen meer service leveren. Tegelijkertijd kunnen de afdelingen die zich bezighouden met de boekhouding, de administratie en de planning naar verhouding klein blijven ondanks de snelle groei van de organisatie.”

DSV|verzorgd leven in het kort
DSV|verzorgd leven heeft woonzorgcentra voor ouderen in Katwijk (Salem, Duinrand), Rijnsburg (Vlietstede) en in Lisse (Rustoord) en biedt thuiszorg in deze gemeenten. Ook heeft DSV in 2016 Parledam aan de Katwijkse binnenhaven geopend: een modern complex met huurappartementen voor zelfstandig wonende ouderen. Parlevliet, eveneens aan de Katwijkse binnenhaven, is een volledig gerestaureerd pand waar nu het hoofdkantoor is gevestigd. Twee verzorgingshuizen zijn onlangs herbouwd (Vlietstede en Rustoord). Duinrand wordt op dit moment opnieuw opgebouwd. DSV is sinds de eeuwwisseling hard gegroeid. De zorgorganisatie groeide in circa vijftien jaar van 290 naar ruim 800 medewerkers en even zoveel cliënten.

BMP Datapartners
Corn. Verolmeweg 5
2171 KV Sassenheim
T 071 – 403 46 43
E [email protected]
I www.bmpbv.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auton: hardware uit eigen voorraad en 24/7 ICT-dienstverlening - Rijnstreek Business - Creatxt
[…] Opdrachtgever: De Reus Media Opdracht: interview + artikel Lees verder: Auton: hardware uit eigen voorraad en 24/7 ICT-dienstverlening – Rijnstreek Business […]
10-03-2017 11:26
Auton: hardware uit eigen voorraad en 24/7 ICT-dienstverlening - Rijnstreek Business - Creatxt