Ace Group: Is uw website ook klantvriendelijk?

De Sterkste Schakel-verkiezing van 2017 is in volle gang. De juryleden bezoeken in kleine teams de deelnemers en uit deze bezoekjes gaan we de winnaar vinden. Ieder jurylid bekijkt dit vanuit zijn (of haar) eigen expertise. Jurylid Jaap van Duijn van internetbureau Ace Group kijkt vooral ook naar de klantvriendelijkheid van de website. Anno 2017 is dit ook een volwaardig medium om rekening te houden.

Belang van goede website
Mensen vormen een beeld van het bedrijf op basis van het gedrag van de directeur of personeelsleden. Zie de website als een volwaardig personeelslid. Websites verwerken tientallen tot duizenden bezoekers per dag voor het gemiddelde bedrijf. Elke bezoeker leidt tot potentiële omzet en hoe gebruiksvriendelijker de website des te groter de kans op omzet. Een goede website draagt bij aan het behalen van bedrijfsdoelstellingen en veel bedrijven besteden hier nog te weinig aandacht aan. Een gemiste kans, want het internet is toegankelijker dan ooit.

Gebruiksvriendelijkheid
Een mooi webdesign is niet voldoende. Een goede website behaalt hoge rankings in Google en weet bezoekers binnen enkele kliks naar de juiste informatie te leiden. Wat nóg belangrijker is dat de website geschikt is voor mobiel verkeer: responsive webdesign, snelle laadtijden en een optimale beleving voor kleine beeldschermen. Veel webdesigns zien er mooi uit, maar vervolgens is het beeldmateriaal te zwaar en pakken de effecten niet goed uit voor mobiele gebruikers. Wij zien bij veel websites van onze klanten, dat 70% van de bezoekers de website opent op een smartphone. Trekken we die lijn door naar de websites van de Sterkste Schakel deelnemers, dan vallen velen door de mand. Een gemiste kans en ook niet klantvriendelijk richting de smartphone-gebruikers.

Sterkste Schakel
De organisatie van Sterkste Schakel besteedt hier wel aandacht aan door een onafhankelijk panel van studenten de websites te laten beoordelen, maar het vormt het nog geen kritische factor binnen de jury. Dat is jammer, want de website speelt een cruciale rol in de imagevorming van bedrijven. Niet alleen de beleving op de werkvloer, showroom of winkel is belangrijk; de website maakt het beeld compleet. De Sterkste Schakel 2017 moet in mijn opinie ook een goede website hebben, die voldoet aan de richtlijnen van Google. Die Google-richtlijnen zijn primair gericht op gebruiksvriendelijkheid, want Google is erbij gebaat om mensen naar goede websites door te sturen.

Waaraan voldoet een goede website?
Bij Ace Group gaan we met elk van met onze opdrachtgevers zitten, om te brainstormen over zaken als doelgroepen, (online) concurrentie en bedrijfsstrategie. Vervolgens definiëren we targets en vertalen dit naar de werking van de beoogde functionaliteiten. Pas als we dit in kaart gebracht hebben, gaan we aan de slag met het webdesign. We beginnen dus niet eerst met het mooie plaatje, maar bouwen vanuit de informatiebehoeften van de belangrijkste doelgroepen. Daarmee zijn we in staat om gebruiksvriendelijke websites te ontwikkelen. De Google-richtlijnen verplichten ons om na te denken over mobiele optimalisatie, snelle laadtijden en gebruikerservaring. Als dit in de basis goed zit, volgt de rest vanzelf. Daarbij hebben we het over goede rankings en het stimuleren van aanvragen of online verkopen. Bezoekers moeten op elk apparaat snel en eenvoudig bij de juiste informatie komen. Elke deelnemer van de Sterkste Schakel zou hier aandacht aan moeten besteden en om al deze redenen een belangrijkere plek in het juryoordeel moeten krijgen.

20 jaar!
Ace Group bestaat sinds februari 2017 alweer 20 jaar! Al vanaf de oprichting ontwikkelen wij websites en webshops op basis van een uitgekiende internetstrategie en stellen daarin de bezoekers centraal. Op basis van statistieken zien wij dat opdrachtgevers die meer willen uitgeven aan gebruiksvriendelijkheid betere resultaten behalen. Alles op de website is tenslotte meetbaar. Naast webdevelopment hebben we ook online marketeers in dienst, die invulling geven aan het behalen van een goede vindbaarheid met een resultaatgerichte aanpak. Onze opdrachtgevers zijn tevreden en blijven lang aan ons verbonden.

Nieuw hoofdstuk
Ace Group is echt een Katwijks bedrijf. In onze historie waren we gevestigd in Katwijk, Valkenburg en nu gaan we per april 2017 verhuizen naar industrieterrein Klei-Oost in Rijnsburg. Het 10-koppige team van webdevelopers en online marketeers starten dan een nieuw hoofdstuk, waarin we onze expertise meer gaan delen in de vorm van cursussen. Op deze manier kunnen we de deelnemers van de Sterkste Schakel ondersteunen om hun website ook klantvriendelijk te maken.

Wie is Ace Group?
Ace Group is een full service-internet-bureau, die al sinds 1997 aan de weg timmert. Het team bestaat uit 10 ervaren specialisten, die gezamenlijk werken aan webprojecten. De expertises verschillen van online marketing en webdevelopment en daarbinnen weer diverse specialisten. Wij ontwikkelen en onderhouden niet alleen websites en webshops, maar bieden ook gerichte online marketing-oplossingen. Ace Group is Google Partner met certificeringen op het gebied van Google Analytics en Google AdWords. In die periode van 20 jaar is een groot klantenbestand opgebouwd met opdrachtgevers als Dutch Flower Group, Chaabi Bank, Bloemencorso Bollenstreek, Katwijk Marketing en Verscentrum Nederland.

Ace Group
Hoofdstraat 71
2235 CD Valkenburg
T 071 – 4019077
I www.acegroup.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *