Paul Brandjes, van De Raad Makelaars over serviceappartementen Calla

Medio 2016 is De Raad Bouw gestart met de bouw van 98 luxe serviceappartementen in De Bloem in Rijnsburg. In tegenstelling tot de andere woningen in deze wijk gaat het hier om huurappartementen die van werkelijk alle gemakken zijn voorzien, van een wellnesscenter met zwembad tot een kookstudio en café met terras. Een interview met directeur Paul Brandjes.   

Hoe uniek is Calla?
“Nergens in de Duin- en Bollenstreek vind je een dergelijk concept. Concurrentie hebben we eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er meer appartementencomplexen met luxe voorzieningen, maar een complex waar alles is wat wij bieden en in deze omvang, heb ik nog niet kunnen vinden. Wij lopen hier echt mee voorop. Ik daag daarom iedereen uit om vergelijkbare voorbeelden bij mij te melden.”

Wie heeft het concept bedacht?
“We hebben het zelf bedacht, met als uitgangspunt dat mensen langer zelfstandig blijven wonen en dat mensen gesteld zijn op een bepaalde vorm van luxe en comfort. Ik ben zelf inmiddels ook AOW’er, dus ik weet welke behoeftes mensen in deze leeftijdsklasse hebben.”

Wat krijgen mensen die in Calla een appartement huren?
“We bieden in Calla levensloopbestendige appartementen voor vitale senioren. Calla is gebaseerd op de volgende pijlers: luxe, comfort en zorgeloos wonen in een sociale omgeving. De domotica in het appartement, die je met je smartphone of tablet kunt bedienen, is niet alleen heel gemakkelijk, want je kunt er de verlichting en de gordijnen op afstand mee bedienen, maar in geval van nood kun je er ook bijvoorbeeld een familielid snel en eenvoudig mee alarmeren. Ook kun je op camerabeelden zien wie er voor de deur staat. Verder hoef je je niet eenzaam te voelen. In de openbare ruimtes, met onder andere een kookstudio, kun je samen een maaltijd bereiden en er gezamenlijk eten, wat drinken of een film kijken in de huisbioscoop. Met behulp van een app kun je je buren vragen iets samen te gaan doen. En dat kan dus ook fitnessen of zwemmen zijn, naar de sauna gaan in het complex of een bezoek brengen aan strand of stad. Zo voorkomen we dat mensen eenzaam worden.”

Dus je kunt er tot op hoge leeftijd blijven wonen?
“Ja, mede dankzij allerlei aanvullende faciliteiten zoals een spreekkamer voor een arts, een pedicure of een fysiotherapeut, een receptie met toezicht op afstand, een wasserette, thuiszorg en een maaltijdservice. Voor de thuiszorg gaan we samenwerken met thuiszorgorganisatie Zuster Johanna uit Wassenaar. En wat de maaltijdservice en het toezicht betreft, maken we gebruik van het Palace Hotel in Noordwijk, dat ook eigendom is van De Raad. Hierdoor kunnen we de kosten van dit soort à la carte-voorzieningen laag houden.”

Een soort serviceflat dus eigenlijk?
“Nee, dat is het pertinent niet. In De Bloem wonen mensen in alle leeftijdscategorieën, van starters en gezinnen tot 55-plussers, waardoor ouderen en jongeren elkaar ontmoeten op het centrale plein van de Bloem, dat geschikt is voor een wijkbarbecue of een feest waardoor als het ware een klein dorp ontstaat. De mix van leeftijden en activiteiten houd je jong. Voordeel is ook dat je dichtbij de winkels en het strand en de stad woont en via de snelweg of het openbaar vervoer snel op de plaats van bestemming bent.”

Het gaat om luxe serviceappartementen. Daar hangt zeker wel een prijskaartje aan?
“Alle voorzieningen die de huurders krijgen, zitten in de huurprijs verwerkt. Zij worden dus niet achteraf met verrassingen geconfronteerd. Natuurlijk zijn het serviceappartementen waaraan een prijskaartje hangt, maar deze zijn niet duurder dan vergelijkbare luxe appartementen in bijvoorbeeld Leiden, zeker als je mee laat wegen dat je in Calla veel meer faciliteiten hebt. Bovendien bouwen we efficiënt en energiezuinig en maken we gebruik van led-verlichting en duurzame materialen die langer meegaan. Ook de manier van koelen in de zomer is ideaal, te vergelijken met zalen in kastelen. Mensen lopen bij ons niet te puffen van de hitte. Daar komt bij dat de maandelijkse kosten voor het huren van een luxe serviceappartement in Calla vrijwel gelijk kunnen zijn aan de maandelijkse kosten van de huidige eigen woning. Mensen die hun woning verkopen en besluiten een luxe serviceappartement in Calla te huren, kunnen namelijk de overwaarde gebruiken om een deel van de huur mee te betalen. Mensen die problemen hebben om hun huidige woning te verkopen, helpen we door hun huis over te nemen. En als mensen na de verkoop nog geld over hebben, kunnen ze dat bij ons stallen tegen een rente van vijf procent. Dat geld krijgen ze terug als ze de huur opzeggen. Dat geeft zekerheid.”

Krijg je veel reacties op het concept?
“Ja, we voeren al gesprekken met meerdere potentiële huurders, ondanks het feit dat de eerste appartementen pas eind 2017 worden opgeleverd. Ik weet zeker dat mensen straks ontzettend blij worden als ze er zitten. Er gaat een wachtlijst ontstaan; daar ben ik van overtuigd. En dat heeft onder andere te maken met het feit dat de klant voorop staat. En dat moet ook wel want als een huurder niet tevreden is, zegt hij de huur op en is hij na een maand weg. Mede daarom richten we een adviescommissie voor huurders op; een soort ballotagecommissie die meepraat over wie er in aanmerking komen voor een appartement, waarbij we kijken naar onder andere de gezinssamenstelling. Dat is niet alleen sociaal maar zorgt ook voor tevreden huurders. Aan burenruzies heeft niemand iets, dus daarom laten we niet iedereen toe.” Lachend: “De familie Flodder komt er niet in.”

Openbare ruimtes in Calla
Het luxe serviceappartementencomplex Calla telt zes verdiepingen waar 98 huurappartementen en penthouses komen. Op de begane grond en op de eerste en de tweede verdieping komen openbare ruimtes, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Beneden komt een wellnesscenter bestaande uit een sauna, stoombad, zwembad, solarium, relaxruimte en fitnesscentrum. Een verdieping hoger is het ontmoetingsplein, bestaande uit een gezellige zithoek met een leestafel. Hier kunnen ook workshops worden gegeven of film gekeken. Elders op deze etage bevinden zich een balie voor de beheerder, spreekkamers en logeerkamers. Op de tweede etage is een kookstudio en een café met terras, waar bewoners kunnen eten, borrelen en koffie drinken met elkaar. En wie liever buiten is, kan terecht op de jeu-de-boules-baan.

Bediening via de app
De appartementen van Calla zijn van alle gemakken voorzien. Met behulp van een app op de smartphone of de tablet kunnen lampen en elektrische apparaten worden in- en uitgeschakeld. Ook het openen en sluiten van zonwering en gordijnen gaat bijna vanzelf. En het is mogelijk om op de smartphone of de tablet te zien wie er voor de deur staat, dankzij videobeelden die bij de ingang worden gemaakt. Het is een van de manieren waarmee uiting wordt gegeven aan het credo van Calla: leven in luxe en comfort.

Voordelen
De voordelen van wonen in een luxe serviceappartement in Calla zijn:
• Leven in luxe en met comfort
• Voorbereid op de toekomst
• Brengt bewoners tot elkaar
• Genieten van de omgeving met strand, zee en duinen

De Raad Makelaars
Sandtlaan 38
2223 GG Katwijk
T 071 – 405 15 00
E [email protected]
I www.wonenincalla.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam