Nieuwbouwmakelaar Van Oostrum van De Leeuw is ‘dé specialist’

Jaap van Oostrum zit al tweeëntwintig jaar in het vak, maar de manier waarop de zaken in de recente periode kwamen stil te liggen en vervolgens weer op gang kwamen verbaast hem nog steeds:  “De hele handel stopte gewoon en kwam vervolgens weer op gang. Bizar toch? Sinds vorig jaar trekt de verkoop enorm aan. Tijdens ‘de crisis’ zijn er te weinig woningen gebouwd, dus is men bezig een behoorlijke inhaalslag te maken. Wij hebben er wel van geleerd ons te concentreren op de hoofdzaken.”

“Wij zien een versnelling in de omloop van woningen uit bestaande bouw. En wij merken dat nieuwbouwplannen weer worden afgestoft, dan wel versneld in de verkoop worden gebracht. Het begon bij de lager geprijsde woningen – daar is nog steeds een enorm tekort aan – maar nu komen ook de wat hoger geprijsde woningen weer op de markt. Dat is plezierig want daarmee komt de doorstroming op gang en bij ons weer lekkere drukte.”

Nieuwbouwmakelaar
“Mijn core business is het verkopen van nieuwbouwwoningen. Ik ben nieuwbouw-specialist volgens de regels van de NVM en daar zijn er in de regio niet zoveel van. Wij doen onze zaken met grote, landelijke en kleinere, meer regionale, ontwikkelaars. Als geen ander weten we dat het belangrijk is dat een project zo goed mogelijk in de markt moet worden gezet en dat begint al op de tekentafel. Dat is ook het moment waarop wij graag ingeschakeld worden. Door onze expertise weten we wat er speelt en waar de behoefte ligt aan de vraagzijde. Daarna brengen wij het aanbod en de koper samen, we voorzien in het gehele verkooptraject, met alles wat daarbij komt kijken. Bloemenzee Noordwijk is een mooi voorbeeld.”

Bloemenzee Noordwijk
“De Randstad is nog niet helemaal volgebouwd. Er is nog ruimte waar bouwers spannende plannen tot ontwikkeling brengen. Hier komt onze rol volledig tot zijn recht.” Aan de Nieuwe Zeeweg op de plek van het oude zwembad gaat Heijmans een luxe wijk bouwen. Er komen ruim honderd woningen, in een mix van vrijstaand, twee-onder-een-kap, herenhuizen en luxe appartementen. “Op dit moment werkt Heijmans aan het stedenbouwkundig ontwerp. De locatie vraagt om een luxe invulling van het plan en architectuur. Dat zijn leuke en uitdagende projecten.”

Lofts in Leiden

Nog een voorbeeld van een uniek project is ‘Lofts in Leiden’, de circa dertig lofts die worden gebouwd ín het voormalige 50kV schakel- en transformatorstation. Woningen met een industriële sfeer, verdeeld over drie woonlagen met een eigen  ‘vibe’. “Dat is een stijl van woningen die je niet zomaar in de markt zet. Daar moet je een aparte doelgroep voor benaderen.” www.loftinleiden.nl

De Leeuw – makelaardij, verzekeringen en hypotheken
Rijnsburgerweg 100
2231 AG  Rijnsburg
T 071 – 405 16 16
E [email protected]
I www.deleeuw.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *