Fit & Shape, een gezonde geest in een gezond lichaam

Janneke Post en Rick van der Hulst weten allebei wat het is om een sportschool te runnen. Tijdens het interview voor de Sterkste Schakel zijn ze allebei enthousiast over bewegen, gezondheid en conditie. Ze kennen de trends en vertellen hoe ze samen het werk verdelen, ook de marketing en de administratie.“Wij wisten dat wij met een nieuw pand, waarin wij fitness en vechtsporten gingen combineren, een prima plan hadden. Maar dat wij in elf maanden tijd vrijwel zijn verdubbeld in klanten heeft ons toch verrast!”

Pas sinds december 2015 bestaat Fit&Shape samen met Bari Gym in de huidige vorm. Daarvoor zat Janneke met het fitness-deel boven de kantine van FC Lisse en had Rick met de vechtsporten een plek in Lisse. In het nieuwe pand aan de Vennestraat hebben zij flink geïnvesteerd in toestellen en ruimte voor een gevarieerd aanbod.

Opvallende combinaties
Waarom je komt fitnessen of sporten is voor iedereen anders. Dat kan voor je algemene conditie zijn. Om aan te sterken of je lijf evenwichtig te trainen. “Wij richten ons heel beslist ook op het sociale aspect. Ook al kun je alleen fitnessen, dan nog houden wij in de gaten of je je op je gemak voelt in de sportschool. Zelfs als hier tientallen mensen binnen zijn, zorgen wij ervoor dat iedereen aandacht krijgt.”

Het leuke van de combinatie van fitness en vechtsporten is de mix van mensen die er nu in de sportschool rondloopt. “Het is heel levendig met aan de ene kant sporters die vrij komen fitnessen en aan de andere kant mensen de mensen die hun uitdaging vinden in het kickboksen of Taekwondo. En het is helemaal leuk dat die mensen elkaar toch al kennen: neven en tantes, zoons en moeders. En als je goed kijkt dan blijkt er geen sprake meer te zijn van stereotypen.”

Groepstrainingen dragen sowieso al bij tot een onderlinge band. Een onderlinge band die voor veel mensen ook belangrijk is als motivatie om te blijven komen. “Daarbij komt nu ook dat wij in de Vennestraat een mooie ruimte hebben voor een kopje thee of een powerdrankje.”

Waar komen al die klanten vandaan?
Een sportschool is een abonnementenbedrijf. “Het is fijn dat mensen weer wat meer uitgeven aan hun gezondheid. Wat dat betreft hebben wij onze verhuizing goed getimed. Maar wij moeten er ook voor zorgen dat nieuwe klanten, klant blijven. Aandacht en begeleiding is het belangrijkst. Hier besteden wij veel tijd aan en zien wij dat je terugkrijgt wat je geeft. Daarnaast is variatie van aanbod belangrijk. Wij zijn goed op de hoogte van trends of het gebied van fitness en sport. Maar wij bieden ook variatie in wat wij verder voor je kunnen betekenen. Dat varieert dan van een Paas-workout tot een SYNRGY-challenge waarbij je deelnamebedrag aan Cliniclowns wordt gedoneerd. Met evenementen en speciale aanbiedingen zorgen wij ervoor dat klanten graag bij ons blijven.”

Fit & Shape / Bari Gym
Vennestraat 10,
2161 LE Lisse
T 0252 – 412 270
E [email protected]
I www.fitenshape.nl
I www.barigym.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *