Dick Meijer, Meijer Bouw: “De vaklui zijn verdwenen, wij zoeken goede mensen”

“Een bedrijfsgebouw, bestaand uit een assemblagehal van 22.000 m2 en zo’n 1.400 mkantoor. Dat zijn toch mooie opdrachten. De hoeveelheid aan opdrachten geeft aan dat wij het dieptepunt in de bouw wel gehad hebben. Ik kan mij weer zorgen gaan maken over het aantrekken van goed opgeleid personeel.”

Dick Meijer is apetrots op de stand van zaken binnen het familiebedrijf. Hij is erin geslaagd om het personeelsbestand de afgelopen jaren nauwelijks te laten krimpen en de bouw-expertise te verbreden. “Door de kantorenleegstand zien wij meer ‘transformatieprojecten’ op ons afkomen. Bij onderhoud voor grotere concerns als Akzo en Shell is het gunstig dat wij ISO en VCA-gecertificeerd zijn voor milieu- en veiligheidsaspecten.” Met die werkzaamheden is het bedrijf een moeilijke tijd doorgekomen. “Het was geen feest.”

Vakmanschap boven alles
Volgens Meijer is het belangrijkste gevolg van de afgelopen jaren het verdwijnen van vaklui. “Goede mensen, bouwvakkers, timmermannen, voorlieden, vloerengieters, zijn gestopt in de crisis. Aanwas bij de vakopleiding van de bouw krimpt hard. Dat is doodzonde, want wij hebben in de bouw werkelijk weer mensen tekort. Ik vind het zelfs vreemd, want ook in de bouw wordt vakwerk goed gewaardeerd. Je kunt er prima verdienen.”Ook in de manier waarop het bedrijf opdrachten verwerft heeft Meijer een keuze gemaakt voor vakmanschap. “Wij zijn selectiever met aanbestedingen. Wij zijn er van overtuigd dat opdrachten in bouwteam resulteren in een beter product, snellere doorlooptijd en zeer tevreden opdrachtgevers.”

Kantoor Eschertoren Leiden getransformeerd tot appartementen
Kantoren staan leeg en de woningmarkt schreeuwt om betaalbare woningen. Hét recept voor wat in de bedrijfstak ‘transformatie’ heet: bouw die kantoren dan om tot appartementen. In Leiden staat voor de deur van de Eschertoren het geel-witte banier van Meijer: “Wij zijn hier al een tijdje – binnenshuis, dus vrijwel onzichtbaar – bezig om de kantoren te verbouwen. Een mooi puzzelstukje, waarbij we verdieping voor verdieping de hele toren transformeren.”Zo heeft Meijer de laatste jaren kantoorpanden en een voormalig hotel in Rotterdam, Amsterdam en Leiden ‘getransformeerd’.

Meijer Bouw
Jagtlustkade 12
2171 AG Sassenheim
T 0252 – 219 122
E [email protected]
I www.meijerbouw.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
17-05-2024 09:06
Sam
Amerik Leeuwen
Kan ik daar Ook terecht voor het leasen Van een Mini? MvG....
04-05-2024 11:10
Amerik Leeuwen