Toyota ProAce: “Een nette auto die heerlijk rijdt”

Merk en type testauto:
Toyota ProAce 1.6 115pk
Vanafprijs:
€ 17.954,-
Prijs van het getoonde model:
€ 24.245,-

Na een korte introductie en uitleg op de testdag werden we voorgesteld aan de dealers. Ik mocht deze dag rijden in een nieuwe Toyota ProAce van Louwman uit Noordwijk. De vriendelijke Mick van Bakel bracht dit model mee. Het nieuwe model is pas enkele maanden op de markt. Nu nog in één standaard lengte, maar zowel een kortere als een langere versie zijn vanaf komende winter leverbaar. Qua uiterlijk valt de stoere neus direct op. De laadruimte is netjes afgewerkt en is voorzien van diverse ogen om lading vast te zetten. Op het dak zaten twee degelijke dakdragers om lange lading mee te nemen.

Lange mensen moeten bij het instappen even denken aan het dak dat bij de deur wat naar beneden loopt. Autosleutels hoeven niet meer in het contactslot, het starten gebeurt met de start/stop knop. Het navigatiescherm/radio/telefoonbediening zit met een groot scherm midden in de auto. Door het touchscreen is het zeer makkelijk om te navigeren door de diverse menu’s. Het koppelen van de mobiele telefoon via bluetooth is binnen een handomdraai gebeurd. De verstaanbaarheid bij het handsfree bellen is prima.

De auto is stil bij het rijden, ook geen geluid uit de laadruimte. De bediening van de auto laat eigenlijk voelen alsof je in een personenauto rijdt. Een nadeel is dat de buitenspiegels ook het formaat hebben van een personenauto, waardoor de dode hoek aan beide kanten van de auto vrij groot is. Een handigheidje is wel dat de spiegels automatisch inklappen bij het afsluiten van de auto. De auto rijdt erg zuinig. Op de snelweg werd de 1:20 gehaald. De motor is een Euro-6 klasse en hiervoor moet Ad-Blue getankt worden. Dit hoeft echter maar om de 12.000 km en wordt ruim van te voren door de boordcomputer aangegeven.

Al met al een nette en zuinige auto, die heerlijk rijdt.

De Testrijder

Mijn naam is Walter Straathof, eigenaar van Gebr. Straathof in Noordwijkerhout. Wij kweken bijzondere bloembollen op pot die wij verkopen aan groothandelaren, cash en carry’s, tuincentra en bloemisten. Via onze eigen winkel bij het bedrijf leveren wij ook aan particulieren. Vanuit onze winkel verzorgen wij ook de groendecoratie van december tot april voor diverse bedrijven en instellingen. Ik rijd zelf in een Ford Transit, zowel zakelijk als privé.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *