Nissan Navara: “Een schot in de roos”

Merk en type testauto:
Nissan Navara NP300 King Cab
Vanafprijs:
€ 24.825,-
Prijs van het getoonde model:
€ 34.600,-

Onlangs werd ik uitgenodigd voor de Bedrijfswagentestdag. Hier had ik al een aantal keren over gelezen in Rijnstreek Business en dit leek mij zo een bijzonder leuk gebeuren dat ik ook meteen ja heb gezegd op de uitnodiging. Op weg naar het zeer fraaie Langdoed Tespelduyn, waar ik overigens nog nooit geweest was, was ik wel erg benieuwd welke bestelwagen mij zou worden toebedeeld. Ik werd bijzonder hartelijk ontvangen en raakte ook meteen in gesprek met andere genodigden, afkomstig uit de regio Rijnland. Direct liep ik een bekende van mij tegen het lijf waarbij wij beiden niet van elkaar wisten uitgenodigd te zijn voor deze leuke dag.

De koppeling tussen mij en de testauto was een schot in de roos! Abswoude Autopromenade uit Noordwijk leverde de Nissan Navara NP300. De kennismaking met Richard Augustinus was prettig, een bijzonder aardige kerel. De testauto was mij op het lijf geschreven.

Wat mij opviel aan deze auto was dat hij behoorlijk soepel rijdt voor een pick-up. Pick-ups kunnen vrij stug zijn maar dat is deze Nissan niet. Ik ben er direct mee naar Amsterdam gereden via de A4. 130km/h uur rijdt deze Pick-up opvallend gemakkelijk en vlot. Het lijkt wel een luxe auto. Ook in stadsverkeer manoeuvreert de Navara soepeltjes. Het overschakelen gaat stilletjes, zeker geen stugge bak. De koppel van deze auto is vrij hoog dus er kan veel getrokken worden. Dit is voor ons werk een pré; wij hebben geen auto’s zonder hoge treknormen. Dit omdat lichte bedrijfswagens al gauw kapot gaan als je er te veel mee trekt, en bij onze werkzaamheden is het bijna altijd zwaar wat wij vervoeren.

Daarnaast is het laadvermogen ook behoorlijk te noemen. Ik heb inmiddels door de jaren heen aardig wat ervaring met pick-ups opgedaan dus ik kan behoorlijk vergelijken. De vering is erg soepel, de instap minder hoog dan ik gewend ben en bij de afwerking van de auto is overal rekening mee gehouden.

Het navigatie systeem is erg gebruiksvriendelijk en voor eenieder goed te bedienen. Als u van trekkracht en van robuust autorijden houdt is dit zeker een aanrader!

De Testrijder
Ik ben Kees Oudshoorn eigenaar van het bedrijf Oudshoorn Hoveniers BV. Wij zijn een klein hoveniersbedrijf in de regio maar ook daarbuiten. Wij rijden o.a. in een Mercedes 316 dubbelcabine, een Iveco Daily, een Volkswagen Transporter en een Ford Ranger.Het bedrijf komt van oorsprong uit Wassenaar en heb ik in 1993 overgenomen van mijn oud werkgever. Op dit moment zijn wij bezig om meer particulieren en bedrijven te voorzien van onze diensten. In maart 2018 hopen wij ons 25-jarig bestaan te mogen vieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *