Mercedes-Benz Vito: “Duitse degelijkheid”

Merk en type testauto:
Mercedez-Benz Vito 114 CDI
Vanafprijs:
€ 17.990,-
Prijs van het getoonde model:
€ 37.000,-

Toen ik werd uitgenodigd voor de bedrijfswagentestdag heb ik direct aangegeven mee te willen doen, omdat je dan eens een keer een ander merk bedrijfswagen kunt testen en vergelijken met je eigen bedrijfswagens. Om negen uur werden we ontvangen in de Heerenkamer van Landgoed & Golfresort Tespelduyn in Noordwijkerhout waar we onder het genot van koffie en cake met de verschillende dealers en testrijders praatten over, hoe kan het ook anders, bedrijfswagens. Na de algemene introductie kreeg ik de Mercedes-Benz Vito toegewezen. Deze stond op mijn verlanglijstje om te testen, dus dat kwam goed uit.

Na de prettige kennismaking met Robin Smit van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (met diverse vestigingen in onze regio) zijn we naar buiten gegaan. Wat mij direct opviel was dat Vito er van buiten stoer uitziet. Dat komt vooral door de redelijk lange en tamelijk hoge voorkant en de roestvrijstalen stootlijsten aan de zijkant van de auto.

Ook de kleurencombinatie van het zwart met zilver zag er ruig uit. Het eerste wat in mij opkwam toen ik instapte, was dat de Mercedes-Benz Vito van binnen meer op een personenauto lijkt dan op een bedrijfswagen. Het interieur is functioneel, goed afgewerkt en voorziet in alle luxe en comfort die je ook in een personenauto aantreft met een perfecte Duitse afwerking; kwaliteit en degelijkheid. Gelukkig zit er nog wel een grote laadruimte achter zodat het een bedrijfswagen blijft.

De Vito rijdt zeer comfortabel, zowel in de stad als op de grote weg. De stoelen verdienen een grote pluim.  De Vito heeft veel power in de lage versnellingen, maar ook in de hoogste versnelling heeft de bus nog genoeg power over om bijvoorbeeld een goede inhaalmanoeuvre te maken. Je zit hoog zodat je een goed zicht hebt op de weg. De laadruimte is, ondanks dat dit een dubbelcabine-uitvoering was, voldoende. Kortom, de Mercedes-Benz Vito is zowel zakelijk als privé een heerlijke auto om in te rijden. Echte Duitse degelijkheid!

De Testrijder
Ik ben Dirk Schaap DS Riool-service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontstoppen en reinigen van riool-afvoeren en daarnaast doen wij ook het aanleggen en/of vernieuwen van riolen en afvoeren, camera-inspecties en alles wat met riool of afvoer te maken heeft. Dagelijks maken wij gebruik van Iveco, Volkswagen en Renault.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *