Ford Transit Custom: “Een felle slimme wagen”

Merk en type testauto:
Ford Transit Custom
Vanafprijs:
€ 17.900,-
Prijs van het getoonde model:
€ 33.800,-

Na een paar jaar als reserve testrijder stand-by te hebben gestaan mocht ik dit jaar mee doen aan de test. Ik vind het altijd weer leuk om te voelen wat andere auto’s “in huis” hebben. Na ontvangst in de Heerenkamer van Landgoed Tespelduyn stelden de testrijders zich aan elkaar voor en werden de dealers gekoppeld aan de testrijders. Voor mij was dat Forddealer Van Bunningen met de Ford Transit Custom.

In een uitgebreide introductie door Gijs de Rooij van Ford Van Bunningen werden het veelzijdige bedieningspaneel en de mogelijkheden van de auto uitgelegd. Naast de boordcomputer en de makkelijk in te stellen telefoon en navigatie beschikt deze auto over vele (slimme) extra’s zoals een achteruitrijcamera met belijning voor de rijrichting. De buitenkant is mooi afgewerkt met verchroomde stootlijsten voor het in- en uit laden. In deze uitvoering is het interieur van het grote, verlengde laadruim goed afgewerkt met latten. De sportieve banden en vering geven een wat kort geveerde maar niet minder comfortabele zit. De auto schakelt licht en trekt, met zijn 155 pk, fel weg.

Twee pallets drukwerk laden om naar onze binderij te brengen was geen probleem voor deze robuuste wagen.

Deze ritten waren overigens allemaal te volgen doordat er speciaal voor deze dag de ‘Cartracker’ van het bedrijf Decos uit Noordwijk ingebouwd was. De ‘Cartracker’ volgt de auto en je kunt dit, door de Belastingdienst gecertificeerde systeem, gebruiken voor de rittenregistratie. Ook kan je beoordelen of de betreffende chauffeur “netjes” gereden heeft. Dit wordt beoordeeld met een cijfer. Op weg naar de eindbijeenkomst reed ik nog via een klant in Den Haag. Hier merkte ik dat ook in de stad deze auto zich prima gedraagt.

De Testrijder
Mijn naam is Peter Wolf van Castellum Media en Drukwerk in Alphen aan den Rijn. Sinds 1997 al eigenaar van dit bedrijf, al bijna een eeuw oud bedrijf. Wij produceren op een zo duurzame manier ons drukwerk en andere producten. Ook websites en andere digitale oplossingen zoals online opmaak worden door ons geleverd. “Wij schrikken niet als u iets bijzonders vraagt…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *