Keurslager Krijn van der Bent …: “Kwaliteit met een glimlach”

Met een vader in het onderwijs en moeder ‘gewoon’ huisvrouw was het volstrekt logisch dat Krijn van der Bent slager wilde worden. Niet dus, maar zijn ouders hebben hem volledig gesteund in zijn roeping. Op zijn vijftiende van school gegaan om direct naar de slagersvakschool te gaan, op zijn achttiende bedrijfsleider van een slagerij en inmiddels al vijftien jaar trotse eigenaar van een bedrijf met drieëntwintig man/vrouw personeel. Niet te stuiten in zijn wens om kwaliteit met een glimlach te brengen.

Een échte slager is niet te vergelijken met een supermarkt. Een échte slager weet exact waar de koeien, varkens of kippen vandaan komen en hij weet ook exact waar zijn producten naartoe gaan. Om met het laatste te beginnen: Keurslager Van der Bent doet zijn uiterste best om zijn klanten te kennen. “Wanneer een klant hier regelmatig hetzelfde komt halen, dan verwacht ik dat mijn medewerkers dat al pakken wanneer hij de deur binnenkomt. Wij zorgen ervoor dat klanten zich welkom voelen in de winkel. En wij hebben belangstelling voor wat de klant met het vlees wil doen. Ik probeer bij te houden waar onze klanten vandaan komen. Dat blijkt uit de hele regio te zijn en het zijn er bepaald meer dan gemiddeld.”

Duroc varkens, Gildehoen kippen en koeien uit Noordwijk
“Onze vaste koeienmester Westgeest laat zijn koeien grazen achter Beuk. Het zijn prachtige dikbillen, Belgisch blauw en verbeterd roodbont. Hij zórgt voor de koeien die wij mogen slachten voor onze klanten. Onze varkens zijn van het Duroc-ras, die groeien op in de Ardennen en worden zo gehouden dat zij ziektevrij – en dus antibioticavrij – en met voldoende beweging leven.” Om ook een eerlijke kwaliteit kippenvlees te kunnen garanderen nam Van der Bent samen met vijf andere keurslagers zélf het initiatief van ‘Het Gildehoen’. Samen regelden zij dat pluimveehouders een langzaam groeiend ras konden houden in bijzonder ruime stallen waarin het dag-nachtritme gewaarborgd is.

Waarom is het zo belangrijk om precies te weten wáár de slager zijn vlees haalt? “Omdat onze klanten dat – terecht – willen weten. Die willen gezond vlees van gezonde dieren. Dat is een kwestie van respect voor het dier en het is een garantie voor smaak.”

Toekomst
“Wij zijn en blijven een ambachtsslager. Wij maken alles zelf en zullen dat blijven doen. Van het eenvoudigste stukje worst tot en met buffetten, catering, schotels, barbecuepakketten en de complete maaltijden. Die ambachtelijkheid gaan wij nooit opgeven. Met zorg en aandacht, daar kan geen supermarkt tegenop.”
Krijn van der Bent is niet alleen slager. Hij is actief in de winkeliersvereniging van Noordwijk en voorzitter van de Carnavalsvereniging. “Je bent een ambachtsman in een dorp en dan ben je het aan de gemeenschap verplicht iets terug te doen. Ik ben er trots op dat het mij gegund is de slager te zijn die ik van jong af wilde worden.”

Krijn van der Bent, Keurslager
Kerkstraat 50
2201 KN Noordwijk
T 071-3612720
E [email protected]
I www.vanderbent.keurslager.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *