Henk Griffioen (That’s Lease) co-sponsor Sterkste Schakel

De Sterkste Schakel heeft een nieuwe loot aan de stam: sterkste maatschappelijk betrokken ondernemer. Sponsor van deze award, die in 2017 voor het eerst wordt uitgereikt, is het Sassenheimse autoleasebedrijf That’s Lease. Naar aanleiding hiervan een interview met directeur Henk Griffioen.

Wat heeft That’s Lease met maatschappelijke betrokkenheid?
Henk Griffioen: “Mijn motto is: als je niet deelt, kun je ook niet vermenigvuldigen. Dat is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Het zit in mijn DNA verweven. Niet dat ik als een briljante weldoener in de wereld sta. Er moet wel geld worden verdiend. Maar ik heb de mazzel dat ik anderen kan laten delen in het succes van mijn bedrijf en besteed daarom een significant deel van de omzet aan goede doelen. En met anderen bedoel ik niet alleen mensen in armoede, maar ook individuele sporters en lokale verenigingen die wat hulp kunnen gebruiken.”

Wat is maatschappelijke betrokkenheid in jouw ogen?
“Maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat toch vooral gaat over zonnepanelen, spaarlampen, elektrische auto’s en de bijbehorende abstracte targets. Een behoorlijk uitgekauwd onderwerp, hoewel niet onbelangrijk. Maatschappelijke betrokkenheid is subjectiever, niet direct in een definitie te vatten. Het gaat om ideeën die voorbij komen en die bij je passen, en om betrokkenheid bij de gehele lokale gemeenschap. Als het om hulp ver weg gaat, zoek ik naar organisaties die direct hulp bieden, zonder overhead. Geld mag niet in een bodemloze put terecht komen. Bovendien geef ik liever een hengel dan een vis.”

Hoe biedt That’s Lease concreet hulp aan?
“Een voorbeeld: in december 2015 hebben we geen kerstgeschenken uitgedeeld en kerstkaarten gestuurd, maar gekozen voor het doneren van een Shelter- box. In een dergelijke box zit een tent met allerlei toebehoren voor de eerste levensbehoeften waarmee complete families in crisissituaties kunnen overleven. Verder steek ik persoonlijk tijd in maatschappelijke betrokkenheid als voorzitter van Rotary Club Sassenheim, waarmee we vele goede doelen steunen. Ik ben niet zo van de advertenties met boodschappen als dat wij de laagste prijs bieden.

Natuurlijk wil je iets terugkrijgen voor je sponsoring, want pas als je iets verdient, kun je dit soort dingen doen. Wat ik wel ervaar is dat dergelijke projecten ook weer helpen bij de dagelijkse business, maar wat het effect in omzet is, is niet direct te meten.”

Waarom heb je ervoor gekozen om sponsor van de Sterkste Schakel te worden?
“Maatschappelijke betrokkenheid betekent dat je ook andere bedrijven betrekt bij initiatieven op dit gebied. Dat doen we bij Rotary, maar het kan op allerlei manieren. Via de Sterkste Schakel gaan we zoek naar bedrijven die dezelfde kleur hebben als That’s Lease, dus bedrijven die anderen laten meedelen in hun succes. En dat hoeven echt geen grote bedrijven te zijn. Een klein bedrijf dat op een meetbare en tastbare manier betrokken is bij lokale initiatieven, kan ook winnen.”

Wat kunnen bedrijven winnen?
“De winnaar ontvangt een cheque, te besteden aan een goed doel naar keuze, en uiteraard een penning, zoals bij de award voor meest klantgerichte ondernemer en die voor internationaal zakendoen. De deelnemers aan de Sterkste Schakel van komend jaar vullen op het deelnameformulier in wat ze doen aan maatschappelijke betrokkenheid. Dat is de basis voor de zoektocht naar het meest maatschappelijk betrokken bedrijf van 2017.”

That’s Lease in het kort
That’s Lease werd op 1 januari 2011 opgericht. Het snel groeiende autoleasebedrijf telt zeven medewerkers en beheert een
wagenpark van achthonderd auto’s. “We zijn geen processenfabriek, een probleem bij een klant kan ons echt iets schelen,” zegt directeur Henk Griffioen. “Betrokkenheid, snelheid en oplossingsgerichtheid met de menselijke maat zitten in het DNA van That’s Lease verweven.”

That’s Lease
Rijksstraatweg 20F
2171 AL Sassenheim
T 071 – 710 74 10
E [email protected]
I www.thatslease.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *