Volop projecten van GREEN Real Estate in Alphen aan den Rijn

Op de bovenste verdieping van de voormalige chocoladefabriek De Baronie in Alphen aan den Rijn zetelt het 27 medewerkers tellende GREEN Real Estate, dat zich bezighoudt met het ontwikkelen, aankopen en beheren van vastgoed in de Benelux. Met algemeen directeur Aart Jan Verdoold nemen we een aantal mooie projecten van GREEN in Alphen door.

Project Rijnhaven
Vanaf het dakterras van De Baronie – industrieel erfgoed, gebouwd in 1954 – krijg je een goed beeld van de ontwikkeling van het gebied aan de Rijnhaven in Alphen, dat in drie fases gestalte krijgt. De eerste fase, het gebied direct rondom de voormalige chocoladefabriek De Baronie, is vrijwel afgerond. In 2017 wordt er de laatste hand aan gelegd. Inmiddels is het een levendig woon-, werk- en winkelgebied. In totaal komen er 150 woningen, kantoren, winkels, horeca, een fitnesscentrum en een parkeergarage, waarvan het grootste deel al is gerealiseerd, waaronder De Baronie zelf die eind 2014 werd geopend. Vervolgens komen er in noordelijke richting bij de haven in de periode tot 2020 nog eens 150 woningen, winkels, horeca, een kinderspeelhal (Ballorig) en parkeergelegenheid bij.

“De haven, die momenteel niet wordt gebruikt, is een geweldige plek met veel potentie als recreatiegebied en verblijfs-locatie,” licht Aart Jan Verdoold toe. “In de volgende fase creëren we een boulevardachtige locatie waar mensen wonen, werken, winkelen en recreëren. Daarmee brengen we het carré-vormige gebied terug in de sfeer van destijds toen hier een Baronie-community was van mensen die er woonden en werkten. Bovendien sportten de Baronie-medewerkers hier en waren ze actief in verenigingsverband. Die combinatie van functies is al voor een deel terug, maar zal de komende jaren nog verder gestalte krijgen. Zo ontwikkelen we een nieuw stukje stad, op de plek van het huidige bedrijventerrein, dat verder opschuift.”

Nuon-terrein in stationsgebied
In het gebied rondom het NS-station in Alphen heeft GREEN het voormalige Nuon-terrein verworven. Door de aan-wezigheid van een gasfabriek op deze plek was de grond zwaar vervuild. Samen met de gemeente Alphen en de provincie Zuid-Holland heeft GREEN de grond de afgelopen twee jaar laten reinigen binnen planning en binnen budget, waarmee de basis is gelegd voor de bouw van een kleine honderd huurwoningen, waaronder 45 zorgwoningen. Aart Jan Verdoold: “Daarmee doen we wat aan het grote tekort aan betaalbare huur- en zorgwoningen in Alphen.”

Ook komen er horeca en winkels die passen bij het karakter van een stationsgebied, bijvoorbeeld een AH to go of een Primera. De start van de bouw staat gepland in 2017, waarna het in 2018 klaar moet zijn. Ook andere partijen zijn bezig met de ontwikkeling van het stationsgebied.  “Een stationsgebied is altijd een bijzondere plek,” zegt Aart Jan Verdoold. “Door de koppeling van het stationsgebied aan het centrum, is Alphen echt een stad aan het worden, mede dankzij de hoogbouw bij het station. Complimenten aan het college van burgemeester en wethouders, dat de verstedelijking goed faciliteert.”

Andere projecten van GREEN in Alphen
In maart 2017 moet het distributiecentrum en hoofdkantoor van Zeeman textielSupers zijn vernieuwd en duurzaam gemaakt. Zeeman, dat vanuit Alphen 1300 winkels in Europa bevoorraadt, bestaat dan vijftig jaar. Het pand krijgt een nieuwe jas en op het dak komen zonnepanelen, waarmee een van de grootste zonnepaneeldaken van Zuid-Holland ontstaat.

In Boskoop heeft GREEN de bouw van een migrantenhotel gerealiseerd voor circa 350 personen. In november 2015 is het hotel geopend door minister Blok van Wonen. Samen met de gemeente Alphen bekijkt GREEN momenteel of er een soortgelijke locatie in Alphen kan worden gerealiseerd met flexwoningen voor jongeren, statushouders en migranten.

GREEN ontwikkelt niet alleen locaties voor woningen en andere panden, in natuurgebied Bentwoud tussen Zoetermeer en Boskoop heeft het bedrijf ook twee landgoederen ontwikkeld met onder andere bomen, waterpartijen en wegen. Het eerste deel is in januari 2016 opgeleverd, het tweede deel volgt in januari 2017. Daarna kan de bouw van woningen en kantoren starten in dit gebied.

GREEN Real Estate
Baronie 68-70
2404 XG Alphen aan den Rijn
T 0172 – 44 83 83
E [email protected]
I www.green.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *