Projectontwikkelaar Herkon over Rijnzijde-Noord: Een knipoog naar meer

In juni van dit jaar hoopt Bouwonderneming Stout (zusterbedrijf van projectontwikkelaar Herkon) te starten met de bouw van 24 appartementen, een horecaruimte en zes commerciële ruimtes in Rijnzijde-Noord in Alphen aan den Rijn. Dit draagt bij aan de langverwachte opwaardering van stadshart Lage Zijde. “We vinden het prachtig om hier aan mee te werken.”

De verkoop van de eerste fase van het project De Oude Rijnkade in het Alphense stadshart (veertien appartementen, een horecaruimte en vier commerciële ruimtes) startte in september 2015. “Dat traject is bijzonder succesvol verlopen,” kijkt projectmanager Jan Martinu van projectontwikkelaar Herkon terug. “Dertien van de veertien appartementen zijn verkocht en op het laatste appartement is een optie genomen. Ook de horecaruimte is al verkocht. Alleen voor de commerciële ruimtes zoeken we nog gebruikers, maar we verwachten dat ook deze vóór de geplande opleverdatum (in het derde of het vierde kwartaal van 2017) zijn verkocht.”

Marktconsultaties
Dat de verkoop van de appartementen in fase 1 voorspoedig verliep, had alles te maken met de twee marktconsultaties die Herkon organiseerde voor geïnteresseerde kopers. Tijdens deze consultaties werden geïnteresseerden bij de hand genomen en konden zij aan de hand van vragenlijsten hun voorkeuren kenbaar maken. Daar werden niet alleen diverse indelingsvarianten van appartementen getoond, maar ook meerdere opties voor het terras, het aantal slaapkamers, de prijs-/kwaliteit-verhouding en zaken die beslist niet mochten ontbreken.

“Er was veel animo voor deze bijeenkomsten. Hierdoor hebben wij een duidelijk inzicht gekregen in de wensen en voorkeuren van de geïnteresseerden en in de doelgroep,” zegt Jan Martinu. “Dankzij al deze input zijn we dus gezamenlijk met de beoogde doelgroep tot het ontwerp van fase 1 gekomen. Hiermee zijn we in de verkoop gegaan.”

Jan Martinu: “Deze inventarisatie gebruiken we nu ook als leidraad voor de ontwikkeling en verkoop van de tweede fase van het project, waarin nog eens tien appartementen en twee commerciële ruimtes worden gerealiseerd. De bouw hiervan start ook in juni 2016. In de periode ervoor wordt de bestaande bebouwing gesaneerd en onder archeologische begeleiding gesloopt. De realisatie van het plan wordt een uitdagende en intensieve klus, want meerdere partijen zijn tegelijkertijd bezig in het gebied, wat dus om veel afstemming vraagt.”

Jan Martinu omschrijft de door Archi-Tech ontworpen appartementen als een gevarieerd lint van klassieke gevels in verschillende kleuren. “Het is prachtig om mee te werken aan de opwaardering van het gebied. Ik weet zeker dat als over een paar jaar de bouw is afgerond, de Alphenaren met trots kijken naar het nieuwe stadshart aan de kade van de
Oude Rijn. Samen met bouwadviesbureau Alphaplan zijn we tot dit unieke ontwerp gekomen. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitvoeringsgereed maken van het ontwerp, zodat we in juni kunnen starten.”

Opstapje
Het is de eerste keer dat projectontwikkelaar Herkon in Alphen aan den Rijn actief is. Martinu: “Voor ons is dit een nieuw werkgebied. We zien het als een opstapje naar meer projecten in deze regio. Wat dat betreft kun je dit project zien als een knipoog naar nieuwe opdrachtgevers buiten ons oorspronkelijke werkgebied in de Alblasserwaard, het gebied rond Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk en Zeeland, waar we ook met grotere projecten aan de weg timmeren. We kijken nu ook naar Alphen, Leiden, Katwijk en omgeving. In deze laatste gemeente zijn we inmiddels ook aan de slag (zie kader, red.).”

Ondernemers die meer willen weten over de huur of koop van een kantoor- of winkelruimte in Rijnzijde-Noord kunnen contact opnemen met Jan Martinu van Herkon. Zie het informatieblokje  met adresgegevens elders op deze pagina.

Herkon
Kade 34
3371 EP Hardinxveld-Giessendam
T 088 – 440 10 20
E [email protected]
I www.herkon.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *