Vernieuwde website voor Restaurant Hudson

Deelnemers aan de Sterkste Schakel doen automatisch mee aan de verkiezing van de beste website. Een van hen, Restaurant Hudson in Noordwijkerhout, lanceerde in december een vernieuwde website, ontworpen en gebouwd door Freebird, een multimediabedrijf dat sinds 1 januari als Rootsteps door het leven gaat.

“Een van de wensen van Restaurant Hudson was dat we veel meer met beeld zouden gaan werken,” zegt Ruben Maas, webdesigner/ontwikkelaar en oprichter van Rootsteps. “Dat is heel goed gelukt. De website straalt nu dezelfde sfeer uit als de restaurants. Dat was de uitdaging waar we voor stonden toen we afgelopen zomer voor het eerst met de klant om de tafel gingen om de wensen te inventariseren.”

Beeldvullende foto’s
Mensen die op de site komen, zien nu beeldvullende foto’s van de verschillende locaties van de restaurantketen, die acht vestigingen telt waaronder die in Noordwijkerhout. Klik je vervolgens op een locatie dan krijg je alle informatie over het betreffende restaurant in een oogopslag voorgeschoteld inclusief een mooie impressie van het interieur.

Ruben Maas is ook enthousiast over nog een opvallende vernieuwing op de website: een zogeheten allergenenknop met bijbehorende icoontjes. Daarmee kunnen mensen met een allergie menu’s selecteren zonder de stoffen die een allergische reactie bij hen oproepen. Ruben: “Het was veel werk om alle menu’s op deze manier te presenteren, maar het resultaat mag er zijn. Met deze bijzondere menukaart onderscheidt Hudson zich duidelijk van andere restaurantketens. Gasten van Hudson en Hudson zelf zijn er heel enthousiast over.”

Zelf aanpassingen doen
De website is in WordPress gebouwd, waardoor Hudson zelf eenvoudig wijzigingen kan aanbrengen. “Wordpress is een gebruikersvriendelijk programma,” zegt Ruben Maas. “Alleen ingrijpende aanpassingen worden door ons gedaan, de rest doet de klant zelf, waardoor hij niet afhankelijk is van ons. Maar de praktijk is dat we vaak nog wel de helpende hand bieden.”

“Wij zijn een veelzijdig mediaproductiebedrijf,” vult mede-eigenaar Paul Hendriks aan. “We hebben alles in huis. We maken films en foto’s, doen de grafische vormgeving, bedenken huisstijlen en verzorgen het design en de bouw van websites en webshops. Juist door dit totaalpakket op het gebied van externe communicatie, marketing en design kiezen klanten vaak voor ons. Al onze kennis en creativiteit bieden we aan om van de website een klantmagneet te maken. Om klanten hiervan te overtuigen bieden we maandelijks een gratis webrapport aan waarmee we inzichtelijk maken hoe de website kan worden verbeterd.”

Rootsteps
Molenweer 18A
2291 NR Wateringen
T 085 – 201 14 67
E [email protected]
I www.rootsteps.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *