Van nominatie tot de Grande Finale: Genomineerde bedrijven leggen een flink traject af

De verkiezing geeft de ondernemingen die service en klantgerichtheid haast tot kunst verheven hebben de aandacht die zij verdienen. En dat is niet meer dan terecht. De genomineerde klantgerichte bedrijven leggen een flink traject af: van nominatie tot de Grande Finale op vrijdag 11 maart a.s. in Grand Hotel Huis ter Duin.

Het bijzondere van de Sterkste Schakel Verkiezing is dat bedrijven andere bedrijven nomineren. De uiteindelijke winnaar ontvangt de Sterkste Schakel Trofee.

Ieder jaar wordt vanaf juni gestart met het werven van genomineerden middels het aanmeldingsformulier op de website van de Sterkste Schakel, flyers, advertenties, social media en benaderen studenten vele bedrijven met de centrale vraag; “Wie is uw meest gewaardeerde leverancier of dienstverlener?” Aan het eind van het jaar worden alle genomineerden op een rijtje geplaatst en onderverdeeld in sectoren. Gemiddeld genomen wordt ongeveer 25% van de aangemelde nominaties daadwerkelijk gehonoreerd. Dit zijn vaak rond de 60 bedrijven.

Als een bedrijf is aangemeld voor nominatie wordt de genomineerde onderneming via een schrijven hierover geïnformeerd, gevolgd door een telefoontje om een bezoekafspraak in te maken. Deze afspraken worden vanaf augustus ingepland. In dit gesprek wordt gepolst hoe de nominatie door de onderneming ontvangen is en wordt uitvoerig stil gestaan bij de verdere stappen. Ook komen de promotiekansen uitgebreid aan bod. Na dit informatieve bezoek ontvangt (na goedkeuring van de nominatie) de genomineerde per e-mail een juryvragenformulier. Wanneer dit formulier door de jury is ontvangen en beoordeeld is de nominatie officieel en mag het genomineerde bedrijf dit heuglijke feit publiekelijk maken.

Kennismaken met de jury en speeddaten
De Sterkste Schakel Verkiezing richt zich zoals gezegd op het opsporen van bedrijven in de regio Rijnland die service en klantgerichtheid de meest normale zaak van de wereld vinden. Alle genomineerden krijgen de gelegenheid met elkaar en met de jury kennis te maken middels een Speeddate in het sfeervolle Fletcher Hotel Restaurant De Witte Raaf in Noordwijk. De jury let hierbij vooral op het enthousiasme (passie) van de ondernemer/manager en op de kracht van de boodschap.

De beoordelingen van de jury tijdens deze eerste kennismaking worden meegenomen in de totaalbeoordeling. De Speeddate is voor de genomineerden vooral een unieke gelegenheid om in korte tijd met tientallen mooie ondernemingen in de regio kennis te maken en eventueel vervolgafspraken te maken.

Jurybezoeken en het Juryberaad
Gedurende de maanden januari en februari worden nagenoeg alle genomineerden door de jury bezocht om de ingevulde vragenformulieren te checken. Naast verdere informatievergaring verkrijgt de voorpost van de jury dan een uitgebreider beeld van de ondernemer(s) en onderneming. De bevindingen worden ten behoeve van de voltallige jury in verslagen vastgelegd.

In maart komt de voltallige jury bijeen om de sectorwinnaars te bepalen. Op grond van het geheel aan informatie (juryvragenformulieren, eerste indruk van de Speeddate, bedrijfsbezoeken en eventuele reacties van klanten van de genomineerden) selecteert de jury tijdens het Juryberaad de sectorwinnaars, de winnaar van de Trofee, de winnaar
van de Grant Thornton Aanmoedigingsprijs en de winnaar van de TK Penning voor Internationaal Zakendoen.

Een week voor de Grande Finale op 11 maart kan het publiek een persoonlijke stem uitbrengen op zijn of haar favoriete bedrijf via de website van de Sterkste Schakel, www.sterkste-schakel.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *