VanderLouw communicatie & organisatie: “Communiceren is méér dan praten”

“Communiceren is méér dan praten, dat is mijn lijfspreuk”, aldus Helma van der Louw, eigenaar van VanderLouw Communicatie & organisatie uit Boskoop, “en met mijn jarenlange ervaring in dit vak weet ik dat het ook zo werkt.”

Nog maar sinds 2013 werkzaam als fulltime zelfstandig ondernemer heb ik mijzelf  weten te onderscheiden in het communicatie- en organisatievak. Speerpunt in de meeste werkzaamheden ligt bij de sierteeltsector en met name de Boomkwekerij. En dit is niet zo gek als je in Boskoop geboren en getogen bent en de taal van deze branche goed spreekt. Tel hierbij nog eens twintig jaar werk bij Plant Publicity Holland, de voormalige promotieorgansiatie van het Nederlands Boomkwekerijproduct, op en de opstart  in 2013 met mijn eigen bureau was niet zo’n moeilijke keuze.

Luisteren naar de klant, mensen onderling met elkaar in verbinding brengen en zorgen dat er geen zaken dubbel worden gedaan;  dat is mijn grootste uitdaging. Hierbij moet ik  wel in de gaten houden dat ik mijn grote netwerk goed inzet ten behoeve van mijn bedrijf en niet alleen maar bezig ben met bemiddelen op vrijwillige basis. Mijn enthousiasme voor het vak werkt nogal eens tegenstrijdig hierin en ik heb erg moeten wennen om commercieel te denken als zelfstandig ondernemer. Dat is mijn valkuil. Toch geeft het mij veel voldoening als ik juist met mijn grote netwerk weer enkele partijen bij elkaar heb gebracht en zie dat er wat moois uit ontstaat.

Naast de communicatie activiteiten hou ik mij veel bezig met organisatie van activiteiten. Ook hier staat het overbrengen van informatie en partijen met elkaar verbinden centraal. Jonge ondernemers in contact brengen met “oude rotten” in het vak, Innovaties en ontwikkelingen onder de aandacht brengen en met elkaar de sector naar een hoger niveau proberen te brengen. Dit doe ik vanuit mijn bedrijf met de organisatie van Kwekerscafé’s,

De Open Kwekerijdag, beursdeelname in binnen- en buitenland, opzetten van handelsmissie’s etc. Ook hierbij komt mijn binnenlands- en buitenlands netwerk heel goed van pas. Maar ook een dag voorzitterschap en presentatie tijdens openingen zijn mij niet vreemd.

Samenwerking is de kracht
Samenwerking is de kracht naar de toekomst. Als zelfstandige ondernemer is het van belang dat je een mooie groep zelfstandigen om je heen verzameld. Zo werk ik ook. Ik zoek de juiste mensen om mij heen om mooie projecten te realiseren. Zo heb ik een partnerschap in Bizz Communciations waarbij ik met nog twee partners wat grotere projecten kan oppakken. We kennen elkaar goed en weten wie welke expertise in huis heeft. Zodoende versterken we elkaar en zitten we niet in elkaars weg.

Heb ik dan nog tijd over, dan ben ik voor het CDA als gemeente raadslid actief in de Gemeente Alphen aan den Rijn. Ook hier vind ik het belangrijk dat de politiek de taal van de burger spreekt en dus de politiek dichterbij brengt. Dit is geen eenvoudige taak, maar wel een taak voor mij om op te pakken.

VanderLouw communicatie & organisatie
Laag Boskoop 19, 2771 GV Boskoop
M 06 28454955
E [email protected]
I www.vanderlouw.info

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *