Netwerken op de presidential floor

“Toch een gek idee dat president Obama hier in zijn onderbroek heeft gestaan,” zei een van de leden van de Sterkste Schakel Kring, die op 25 november bij elkaar kwam in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Daar kregen zij een exclusief inkijkje in de vernieuwde presidential floor op de bovenste etage van het gerenommeerde hotel. 

Gastheer Stephan Stokkermans, commercieel directeur van Grand Hotel Huis ter Duin, gunde de leden van de Sterkste Schakel Kring de primeur. Voortaan draagt de bovenste etage van het luxe hotel de naam van presidential floor, ter herinnering aan het tweedaags verblijf van president Obama in het hotel in maart 2014 tijdens de nucleaire top. Vanwege dit bijzondere bezoek is de elfde etage omgedoopt in een East Wing en een West Wing, naar analogie van het Witte Huis.

“Een bezoek van de Amerikaanse president is het hoogst haalbare voor een hotel,” zei Stokkermans bij die gelegenheid. “Alleen de paus is misschien nog ‘hoger’.” De vijf suites kunnen in zijn geheel worden afgehuurd, zoals Obama ook deed vorig jaar maart. Andere bekende gasten van de presidential floor zijn de bondscoaches Dick Advocaat en Bert van Marwijk, naar wie suites zijn vernoemd. Ook Rik Felderhof, bekend van meerdere NCRV-programma’s, heeft een naar hem vernoemde kamer.

Basgitaar
“Bij mij is het er nog niet van gekomen om in zo’n luxe kamer te overnachten,” lachte Willem van Leeuwen, eigenaar van Van Leeuwen Grondverzet in Valkenburg. “Ik ben niet verder gekomen dan de lobby’s van chique hotels. Wel heb ik een keer in Huis ter Duin opgetreden tijdens een exclusief feest met de band Casual Company, waarin ik basgitaar speel.”

Jan van Woerkom, eigenaar van Elektro World Peursum in Katwijk en Oegstgeest, kent het hotel vooral van de appartementen van klanten in het Huis ter Duin-complex die door zijn bedrijf zijn voorzien van B en O-apparatuur. Lachend: “Het valt me een beetje tegen dat er in de suites geen B enO-apparatuur is te zien. Dat zou ik anders hebben gedaan.”

“De sfeer is geweldig hier,” zei Ralph van der Hulst, mede-eigenaar van DONAR Groen in Nieuw-Vennep, leverancier van bedrijfsmiddelen aan de groensector en gemeenten. “Het voelt aan als een warme deken. Zelf ben ik meer van het luxe kamperen. Lekker je eigen bedoening en je eigen spullen. Maar af en toe een mooi hotel in het buitenland is ook lekker.” Huibert Kralt, adjunct-directeur van De Raad Bouw in Katwijk denkt daar anders over. “Ik zoek altijd een goedkope kamer. Een dure kamer is zonde van je geld. In een hotel doe je je ogen dicht en slaap je.”

Fred Stroombergen van accountantsorganisatie Grant Thornton in Leiden, tevens sponsor van de Sterkste Schakel, kan een luxe hotel op zijn tijd wel waarderen. “Ik schrik niet van de prijzen hier, vergeleken met viersterrenrestaurants in het buitenland waar ik tijdens vakanties weleens naartoe ga. Maar ik vind een eenvoudig pensionnetje ook prima hoor!”

Hapjes proeven
Na de bezichtiging van de presidentiële etage, waar ook werd genoten van het riante uitzicht, proefden de leden van de Sterkste Schakel Kring van diverse hapjes uit de verschillende restaurants van Grand Hotel Huis ter Duin, waarna het nog lang gezellig bleef tijdens weer een geslaagde bijeenkomst van de kring, die inmiddels zo’n zeventig leden telt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *