DENIOS: Mannen in blauwe en witte jassen

Peter van Doesum is directeur van de Nederlandse vestiging van DENIOS in Alphen aan den Rijn, een in Duitsland opgericht bedrijf met 900 medewerkers in vijftien landen. DENIOS is dertig jaar oud. De Nederlandse vestiging, die dertig medewerkers telt, bestaat 21 jaar. “Eindelijk volwassen,” zegt Van Doesum met een knipoog.

Op tafel ligt een vuistdikke catalogus met maar liefst 6.000 producten (‘onze bijbel’). Allemaal producten die bedrijven en instellingen in staat stellen om veilig te kunnen werken met gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld werktafels met afzuiging. Ook voor de opslag van gevaarlijke stoffen heeft DENIOS een keur aan producten te koop, van vaten en brandveilige kasten tot containers van 9 bij 4 bij 2 meter en een inhoud van 10 ton. De klanten van DENIOS zijn voornamelijk multinationals in de chemische en farmaceutische industrie en daarnaast laboratoria van bijvoorbeeld ziekenhuizen. Enkele namen: DSM, AkzoNobel, BP, Shell, Dow Chemical en BASF.

Wiel uitvinden
“Onze klanten zitten in alle landen,” legt Peter van Doesum uit. “In al die landen proberen bedrijven het wiel uit te vinden als het gaat om veilig werken en veilige opslag. Hier in de Nederlandse vestiging van DENIOS, dat de Nederlandse en de Belgische markt bedient, hebben we ons gespecialiseerd in het beschrijven en standaardiseren van producten die aan alle veiligheidseisen voldoen. Zodat producten in elk land gebruikt kunnen worden, en wel zodanig dat de veiligheid gewaarborgd is en medewerkers op een zo gebruikersvriendelijk mogelijke manier kunnen werken. Hierover zijn wij continu in gesprek met inkopers, veiligheidsdeskundigen, gebruikers en onderhoudsmonteurs van onze klanten. Juist in de communicatie met al deze partijen zijn wij van toegevoegde waarde.”

Laboratoriumwereld
“We zijn marktleider in de industrie,” stelt Van Doesum, “zeg maar in de wereld van de blauwe jassen. In 2006 hebben we besloten om onze activiteiten uit te breiden naar de laboratoriumwereld, de witte jassen. Doordat we op tijd onze markt verlegd hebben, hebben wij gelukkig geen last van de crisis gehad. Inmiddels realiseren wij ruim 30 procent van onze omzet in de laboratoriumdoelgroep. Onze positie hopen we de komende jaren uit te bouwen door de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve producten. Het is elke keer weer een uitdaging om problemen op veiligheidsgebied op te lossen. Het mooiste onderdeel van ons vak? Als een klant super tevreden is. Daar doe je het voor.”

DENIOS BV
Christiaan Huijgensweg 4A
2408 AJ Alphen aan den Rijn
T  0172 – 50 33 71
I www.denios.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *