Van der Vliet Recreatie: “Kamperen is weer hip”

“Alles wat mensen nodig hebben om te kamperen, hebben we,” zegt Audrey Wijsman, sinds 2007 eigenaar van het familiebedrijf Van der Vliet Recreatie. Vakantiegangers kunnen er terecht voor het kopen, huren, stallen en repareren van caravans en campers, terwijl in de winkel alle denkbare kampeerbenodigdheden verkrijgbaar zijn.

In de wintermaanden staan er circa vijfhonderd caravans en campers in de loodsen op het 50.000 m2 grote terrein tussen de A4 en de A44 bij Roeloefarendsveen. Op de ochtend dat het interview plaatsvindt, komen er regelmatig mensen binnen in de ontvangstruimte voor een kop koffie. De caravan is gestald en besproken wordt welke reparaties nodig zijn. Een andere klant is blij dat zijn schotelantenne weer werkt, want kamperen zonder tv is saai.

“Kamperen is weer hip,” zegt Audrey Wijsman. “We zitten in een positieve flow. Het publiek dat gaat kamperen, verjongt zich. Het imago dat kamperen alleen iets voor ouderen is, is aan het veranderen. Mensen lijken uitgekeken op al die all-inclusive-arrangementen en zien weer de voordelen van  het kamperen: de vrijheid, dichtbij de natuur, sportief en ongebonden; als je het zat bent, trek je verder. Bovendien kun je het net zo luxe maken als je zelf wilt.”

Van der Vliet Recreatie spint er garen bij. Klanten uit heel Nederland komen sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw naar Weteringbrug, tot aan Groningen aan toe, hoewel de meesten in een straal van 80 kilometer rond het recreatiebedrijf wonen. “Mensen voelen zich hier thuis,” geeft Audrey als verklaring. “Er zijn zelfs mensen die op het terrein overnachten in hun eigen caravan. Hoe dat komt? Er heerst hier een gemoedelijke sfeer en ons enthousiaste team van twintig medewerkers helpt waar het kan. Veel klanten komen hier al langere tijd, soms wel dertig jaar, en kennen we ook privé.”

Sterke punten
“Als dealer van verschillende merken, verkopen en verhuren we caravans en campers, maar je kunt ze hier ook stallen, reparaties laten uitvoeren en spullen kopen,” vervolgt Audrey enthousiast. “Het komt voor dat mensen opbellen en vragen of wij de spullen die zij kopen in onze webshop (kampeer-gigant.nl) in de caravan kunnen leggen. Gemak en service, waarvoor mensen niets extra’s hoeven te betalen, zijn onze sterke punten. Hiermee onderscheiden we ons van andere bedrijven die een winterstalling aanbieden. Er zijn er zo’n 260 in Nederland, variërend van boeren die hun stal ter beschikking stellen tot gespecialiseerde recreatiebedrijven zoals wij.”

Het gaat lekker, dus we gaan door zoals het gaat, zegt Audrey aan het einde van het gesprek. “Onze webshop, die we vier jaar geleden zijn begonnen, hopen we verder uit te bouwen. En we blijven investeren in ons assortiment kampeerartikelen en in opleidingen voor onze monteurs. Dat houdt onze klanten tevreden en het geeft een boost aan onze medewerkers. Want zonder goede mensen ben ik nergens.”

Van der Vliet Recreatie
Lisserweg 40
2156 LC Weteringbrug
T 071 – 331 22 12
E [email protected]
I www.vdvliet-recreatie.nl
I www.kampeer-gigant.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *