Intratuin Voorschoten: “Bezoek aan tuincentrum wordt dagje shoppen”

Het is maandagmorgen tien uur, niet een tijdstip waarop de Nederlandse consument massaal erop uittrekt om te shoppen. Toch zit het tuincafé van Intratuin Voorschoten al behoorlijk vol met gasten. Een deel heeft net een ontbijtje achter de kiezen, anderen zitten aan de koffie en de thee. 

“We hebben vaste klanten die hier elke dag komen,” zegt Ruud de Ruiter, die sinds anderhalf jaar bedrijfsleider in Voorschoten is na een carrière van 25 jaar bij Intratuin ’s-Gravenzande. “De markt is veranderd,” legt Ruud uit. “Er zijn veel meer aanbieders bijgekomen: bouwmarkten en supermarkten die groenartikelen verkopen en prijsvechters als Xenos en Action die met ons concurreren op de markt van sfeerartikelen. Voor ons is het de uitdaging om een goed en betaalbaar assortiment te hebben en om ons te onderscheiden op service, sfeer en beleving.”

Dagje shoppen
Klanten moeten zich bij ons laten inspireren, vervolgt Ruud. “Bijvoorbeeld tijdens de kerstmarkt die vroeg in het najaar wordt opgebouwd. Zo wordt een bezoek aan het tuincentrum een dagje shoppen, mede dankzij de aanwezige horeca. En zo binden we de klant aan ons en zorgen we dat ze fan van ons worden.” Achter de schermen wordt er alles aan gedaan om de wens van de klant om te zetten in verleidelijke producten en diensten bij Intratuin, dat ruim vijftig vestigingen in Nederland heeft, terwijl ook op de Belgische en de Duitse markt de eerste schreden worden gezet. “De mening van de klant is belangrijk,” zegt Ruud. “We zijn blij met elke opmerking, want dat biedt kansen om je service te verbeteren.”

Mystery guests
Met succes, zo blijkt. Al een jaar of vijf behoort Intratuin tot de top twee van soortgelijke ketens in Nederland. Ook op internetfora en op de eigen website krijgt Intratuin veel positieve reacties van klanten. Reacties die bevestigd worden door klantonderzoek van Intratuin Nederland met mystery guests, die regelmatig de eigen winkels bezoeken.

Intratuin Voorschoten is goed bekend in de regio, die loopt van Wassenaar via Leiden tot diep in de Bollenstreek. Ruud: “We staan midden in de maatschappij en werken samen met scholen en lokale dierenasiels, waarmee we invulling geven aan ons streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Maar de Voorschotense vestiging wil vooruit. Dat is lastig op de huidige locatie waar het tuincentrum al bijna vijftig jaar is gevestigd.

Gastheer
Ruud: “We zijn min of meer ingebouwd en de ontsluiting en de zichtbaarheid kunnen beter. Bovendien zijn de huidige gebouwen verouderd. Vandaar dat we op zoek zijn naar een andere plek. Dat blijkt lastig, met name bestemmingsplantechnisch, maar we zijn er zeker van dat we binnen niet al te lange tijd een verhuizing kunnen aankondigen. Dan kunnen we nog meer aandacht besteden aan de beleving en inspiratie, en de klant echt als een gast ontvangen.”

Intratuin Voorschoten
Leidseweg 518
2253 JP Voorschoten
T 071 – 532 22 03
I www.intratuin.nl/voorschoten
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *