Green Adventures in Katwijk: “Het moet leuk en leerzaam zijn”

Egbert Ruijgrok, in het verleden sportinstructeur bij de commando’s, organiseert sinds 1993 outdoor-trainingen, teambuildingssessie en sportieve uitjes voor bedrijven, scholen en kinderen, onder andere op landgoed Duinrell en op het strand. Ook individuele training en begeleiding is mogelijk. 

“Het is een keer gebeurd bij een teambuildingssessie die ik voor een bedrijf organiseerde, dat iemand van de werkvloer over niet verwachte leiderschapscapaciteiten beschikte,” zegt Egbert Ruijgrok. “Bleek hij in zijn vrije tijd bestuurslid te zijn bij een organisatie waar hij de inkoop deed en allerlei budgetten beheerde. Niemand wist dat. Als zoiets komt bovendrijven tijdens een training heb ik mijn doel bereikt. Uiteraard moet een training leuk zijn en moeten mensen lol hebben, maar het educatieve en leerzame element vind ik ook belangrijk.”

Uitleven
Onder de naam Green Adventures kunnen medewerkers van bedrijven, scholieren en kinderen die een verjaarspartijtje vieren, zich uitleven in een klimbos en op hindernisbanen en deelnemen aan activiteiten als kanoën, raften, boogschieten, tokkelen, moutainbiken, beachvolleybal en beachvoetbal. Egbert runt het bedrijf samen met zijn vrouw Mariëlle, die onder de naam Supportive ook individuele trainingen en bewegingstherapie geeft aan kinderen en volwassenen die bijvoorbeeld met psychische problemen kampen, zoals een burn-out.

Egbert maakt altijd een programma op maat, passend bij de doelstellingen die het bedrijf nastreeft. “Onlangs hebben bijvoorbeeld medewerkers van een internationaal concern de hakka (een rugby-strijddans) met elkaar gedaan. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen en dat iedereen het leuk vindt en enthousiast is. Ik lever het complete pakket, dus ook bijvoorbeeld de afsluitende barbecue of het buffet. Hiervoor werk ik samen met andere partijen, regelmatig ook met studenten van sportopleidingen, maar ik houd alles in één hand zodat ik zeker weet dat het goed gaat, ook het eten, wat meestal het laatste programmaonderdeel is. Als dat niet goed is, blijft dat hangen bij de deelnemers en dat wil je natuurlijk niet.”

Vliegveld Valkenburg
“Ongeveer 95 procent van de activiteiten vindt buiten plaats,” vervolgt Egbert. “Maar het kan ook binnen. In Katwijk heb ik in het voormalige sportcomplex van vliegveld Valkenburg een eigen sporthal met vergaderruimte, maar het kan ook op een door de klant gewenste locatie elders. Ik onderscheid mij door flexibiliteit, en dat geldt voor alles: voor de locatie, het programma, de activiteiten en het aantal deelnemers (van zes tot vijfhonderd). Ook het budget is flexibel. Verjaardagspartijtjes zijn er al vanaf 15 euro per persoon, maar ook voor bedrijven hanteer ik passende tarieven.”

“Het mooiste vind ik dat je met dit soort trainingen mensen naar een hoger niveau kunt tillen,” zegt Egbert aan het einde van het gesprek. “Buiten met mensen veelzijdige activiteiten doen, is gewoon fantastisch. Als je dat dan kunt combineren met een inhoudelijk sterk programma, is mijn missie geslaagd.”

Green Adventures
1e Mientlaan 30
2223 LG Katwijk
T 071 – 401 63 70
www.greenadventures.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *