Scooterpoint in Nieuw-Vennep: “Scooter rijden heeft veel voordelen”

Scooterrijden is populair, onder de jeugd maar tegenwoordig ook bij dertigers en veertigers, merkt Justin van der Weijden, eigenaar van Scooterpoint in Nieuw-Vennep. “Als je je stinkende best doet, vertellen mensen dat door.” Een interview.  

Wat doe je precies?

“Ik doe alles op scootergebied, met de nadruk op reparatie en onderhoud en daarnaast verkoop van nieuwe en gebruikte scooters, maar alleen A-merken. Ook voor onderdelen en scooteraccessoires, zoals windschermen, handvatverwarmers en beenbeschermers kun je bij mij terecht. Ik doe alleen scooters, geen andere vervoermiddelen. Ik krijg die vraag wel maar voor mij geldt: schoenmaker, hou je bij je leest. Ik ben gespecialiseerd in scooters. Daar ben ik goed in en daar houd ik het bij. Ik ben behept met het scootervirus. Dat gaat er nooit meer uit.”

Wie zijn je klanten?

“Acht jaar geleden ben ik begonnen. In het begin kreeg ik vooral jeugd binnen, maar tegenwoordig rijden ook veel dertigers en veertigers op een scooter. Er zijn veel voordelen: je betaalt geen wegenbelasting, de brandstofkosten zijn laag en je kunt voor de deur parkeren. Mijn klantenbestand bestaat voor tachtig procent uit particulieren, maar ik heb ook bezorgdiensten als klant, zoals pizzakoeriers en shoarmazaken. Mijn klanten zitten in een straal van 30 kilometer, in de dorpen rondom Haarlemmermeer maar ook verder weg. Dit komt mede door de haal- en brengservice die ik bied. ’s Avonds haal ik de scooters op en breng ik de gerepareerde scooters terug. Mijn bus komt echt overal. Als je je stinkende best doet en kwaliteit levert, vertellen mensen dat door.”

Hoe komt het dat mensen je aanprijzen?

“Ik heb een eenmansbedrijf. Hierdoor hebben mensen altijd hetzelfde persoonlijke aanspreekpunt. Bij mij ben je geen nummer. Ik weet uit mijn hoofd welk     onderdeel bij welke scooterrijder hoort. Verder leg ik altijd uit wat ik doe en ik bel op als een reparatie hoger uitvalt dan gepland. Daar komt bij dat ik alles doe, dus naast reparatie ook hulp bij pech onderweg. En als er schade is, regel ik dat met de verzekeraar.”

Je zit op een bedrijventerrein, niet in het centrum van een dorp of stad. Is dat geen nadeel?

“Ik heb bewust voor een bedrijventerrein gekozen. Hier hebben mensen geen last van af en aan rijdende scooters en ik kan zonder overlast een testrit maken. Mensen die hier hun scooter komen brengen, kunnen gratis een leenfiets krijgen. Ik  begin wel uit mijn jasje te groeien. Graag heb ik er een showroom bij. Daarom ben ik aan het kijken of ik dit pand kan uitbreiden. Kan dat niet dan ga ik op zoek naar een ander pand. Maar ik wil niet te groot worden. De persoonlijke service moet blijven.”

Scooterpoint
Frankweg 59
2153 PD Nieuw-Vennep
T 0252 – 62 22 67
I www.scooter-point.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *