Agrocultuur: Ogen en oren van de boomkwekerijsector

Handelsorganisatie Agrocultuur werkt nauw samen met enerzijds boomkwekers en agrariërs en anderzijds met leveranciers en onderzoekscentra van internationale chemieconcerns als Syngenta, BASF en Bayer. “Omdat we zo intensief samenwerken, willen we dichtbij onze klanten, de boomkwekers en agrariërs zitten,” zegt directeur John Pouwels.

De vestiging van Agrocultuur in Hazerswoude-Dorp ligt midden in de Greenport Boskoop, waar veel boomkwekers zijn gevestigd. Voor deze klantgroep koopt Agrocultuur producten in. Dit gebeurt wereldwijd in onder andere Maleisië en China. “Met onze leveranciers hebben we intensief contact,” vertelt John Pouwels. “Zoals we ook nauw samenwerken met andere partijen in de keten, zoals onderzoekscentra, belangenorganisaties en boomkwekers. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van zogeheten plantversterkers, die in de plaats komen van chemische bestrijdingsmiddelen. Samen ontwikkelen we nieuwe producten.”

Specialistische kennis
Spin in het web zijn de teeltadviseurs van Agrocultuur, die hun specialistische kennis aanbieden aan de klanten. Zij geven ook les op scholen. “Alles begint met de klant centraal te zetten,” legt John Pouwels uit. “Persoonlijk contact met de boomkwekers is belangrijk. Daarom zitten onze adviseurs regelmatig met de kwekers om de tafel. Daarnaast ondersteunen we studieclubs en organiseren we bijeenkomsten en evenementen. Eenmaal per twee jaar doen we ook digitaal onderzoek onder klanten. De resultaten koppelen we terug waarna we verbeter- acties starten om de werkwijze te verbeteren. Op al deze manieren faciliteren we de kwekers en zorgen we dat de sector kan innoveren. De informatie die boven tafel komt, delen we met de producenten van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, zoals Syngenta, Bayer en BASF. Wij zijn hun ogen en oren.”

Krimpende markt
De markt waarin Agrocultuur opereert, is gekrompen. Er is de afgelopen jaren minder gebouwd. Dat betekent dus automatisch ook minder bomen en struiken. John Pouwels: “We hebben hier op geanticipeerd door overnames en meer efficiency. Bovendien onderscheiden we ons door kwaliteit, kennis en innovatie. Hierdoor staan we sterk en kunnen we doorpakken als over een paar jaar de markt weer beter is.”

Agrocultuur
Voorweg 14c 2391 AB Hazerswoude-Dorp
T 0172 – 588 585
I www.agrocultuur.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *